25 Temmuz 2011 Pazartesi

Balıkçı Abye Girdi

Sarıyer Belediyesi’nin “AB Pazarlama Standartlarının Uygulanması Doğrultusunda Yerel Adımlar” adlı balıkçılık projesi. 400 proje arasından ilk 24'e girerek, Avrupa Birliği (AB) Fonu’ndan 92.000 avro hibe almaya hak kazanmıştı. İlçedeki çeşitli sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği projede eğitim çalışmaları başlıyor. Bu kapsamda Sarıyer’deki balıkçılar 18-20 Temmuz günlerinde Mareşal Fevzi Çakmak Mahalle Konağı’nda üç gün süreyle eğitim seminerine alınacak. Türkiye’den ve Avrupa’dan birçok seçkin akademisyen ve uzmanın biraraya geleceği seminere, pek çok balık satıcısının ve balıkçı kooperatiflerinin yanı sıra bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılacak. Seminerde balıkçıların ve balık satıcılarının sorunlarının tartışılması ve incelenmesine imkân sağlayan bir platform oluşturulacak. Türkiye’deki balıkçılık standartları, balıkçıların ortak sorunları ve ihtiyaçlarının, AB pazarlama standartları ekseninde ele alınacağı eğitim seminerinin sonunda, katılımcılara sertifikaları verilecek. Projenin ilerleyen günlerinde 20 Türk balıkçı, uygulamalı eğitim almaları için tüm masrafları karşılanarak Norveç’e gönderilecek.

Sarıyer Belediyesi tarafından yürütülen, AB tarafından hibe edilen ve toplam bütçesi 102.722 Euro olan “AB Pazarlama Standartlarının Uygulanması Yönünde Yerel Adımlar” adlı balıkçılık projesi kapsamında eğitim seminerleri başlıyor.

Sarıyer Belediyesi Mareşal Fevzi Çakmak Mahalle Konağı’nda üç gün sürecek olan seminerde balıkçıların ve balık satıcılarının sorunlarının tartışılması ve incelenmesine imkân sağlayan bir platform oluşturulacak.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

0 yorum: