21 Temmuz 2011 Perşembe

Butigo: Kişiye Özel Alışveriş Sitesi

Ümit Öncel | 30 Haziran 2011 | Tweet

Alışveriş yapmaktan hoşlanan ama karar vermek konusunda zorlananların işine yarayabilecek ilginç bir e-ticaret sitesi olan Butigo, kadın kullanıcılara kişisel alışveriş tecrübesi sunma iddiasında. Sayfalar arasında gezinerek seçenekleri değerlendirmek yerine Butigo, ilk üyelik sırasında kısa bir anket ile moda konusundaki zevkinizi tespit ediyor. Arından da site üzerinde yer alan “butiğim” bölümünde moda danışmanları tarafından kişiye özel öneriler ile alternatifler sunuluyor.

Ayakkabı, çanta ve takı seçenekleri arasında beğendiniz tarza uygun olabilecek ürünlerin en uygun nasıl kullanılacağına dair tasarımcı ve ünlüler tarafından yapılan yorumlarla zenginleştirilen sitenin fiyat politikası da ilginç. Tüm ürünler için tek fiyat belirlemiş olan Butigo, oldukça hareketli ve geniş seçeneklerin olduğu e-ticaret pazarına farklı yaklaşımları ile dikkat çekiyor.

“Butiğim” bölümümde yer alan ve kişiye özel olarak önerilen ürün seçenekleri her ay yenileniyor ve bu sayede kullanıcıların düzenli periyotlarla yeni seçeneklere ulaşması sağlanıyor.

Kişinin tarzına göre hazırlanan özel seçenekler sunuyor olması Butigo’yu benzerler e-ticaret sitelerinden ayıran önemli bir özellik. Bunun yanı sıra tüm ürünleri tek fiyat ile sunuyor olması yine bu anlamda olumlu bir tercih. Ücretsiz kargo, kolay ürün iadesi ve işin içine ünlüleri de dahil etmiş olması gibi diğer özellikleri ile kadınlara yönelik e-ticaret siteleri segmentinde Butigo ilk adımlarını oldukça iddialı atmış durumda.

Kısa sürede Facebook sayfasının 20 binin üzerinde beğeniye ulaşması da yine Butigo‘nun pazarlama konusunda doğru işler yaptığını gösteriyor. Umarız yakın zamanda giderek birbirine benzemeye başlayan e-ticaret siteleri arasında bu tarz yeniliklere sahip alternatiflerin sayısı artar.


View the original article here

0 yorum: