24 Temmuz 2011 Pazar

Et Fiyatlarına Müdahale!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, ramazan öncesi ortalığı alabora etmek isteyenlerin et fiyatları konusunda spekülatif beyanlar verdiğini belirtti. Mirmahmutoğulları, et fiyatındaki spekülatif artışı önlemek için de referans fiyatı kg’da 5 dolardan 3.5 dolara indirdiklerini, ayrıca kasaplık hayvan ithalatında verginin yüzde 15’e düşürülmesi için kararname hazırlığı içinde olduklarını bildirdi.

“UCUZA ALDILAR”
Fiyatları düşürmek için, yerli besiciye desteği artırırken, ithalata başlandığını hatırlatan Mirmahmutoğulları, şöyle konuştu:
“Hayvanları köylüden 7-7,5 liraya ucuza toplayanlar, alım fiyatlarını sonra 16-18 liraya yükseltince kendi ayağına kurşun sıkmış oldu. Senin 7.5 liradan aldığını 18’e sattığını görünce, adam aptal mı bir daha sana 7.5 liradan hayvan satsın. Ette, 10 yılda elde edemediği kârı da 1 yılda elde etmeye kalktı. Önemli olan yerli üretimi ve rekabet gücünü artırmak. 33 şeker fabrikamız var ama Japonya’dan sonra en pahalı şekeri biz yiyoruz. Elimizdekileri doğru kullanamıyoruz. Hayvancılık Türkiye’de marjinal gelir getiren bir sektör. Bu nedenle devlet desteği zorunlu. Ama ithalatı yasaklayarak hayvancılık bir yere gelemez.”

10 BİN TON SIĞIR İTHALATI İÇİN İHALEYE ÇIKILIYOR Et ve Balık Kurumu (EBK) uzun bir aradan sonra, yeniden kasaplık sığır ithalatı için ihale yapmaya karar verdi. Kurum, 10 bin 500 ton kasaplık sığır ithalatı için 26 Temmuz’da ihale düzenleyecek. Alım, 2 bin 500 ton ve 4 biner ton olmak üzere 3 kısma ayrılırken, istekliler bütün kısımlar için veya istedikleri kısım için ayrı ayrı teklif verebilecek. Yerli firmalar, ihalede teklif veremeyecek.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

0 yorum: