27 Temmuz 2011 Çarşamba

“Güvenlik Güçlerimiz Daha Da Başarılı Olmalılar”

Eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, “Şehit haberinden sonra klişe haline gelmiş baş sağlığı dilekleri ne şehit yakınlarımızı, ne de milletimizi artık teselli etmiyor. O bakımdan güvenlik güçlerimizin terörle mücadelede daha da başarılı olma mecburiyeti var” dedi.

Şahin, 12 Haziran seçiminin ardından Karabük’te teşekkür ziyaretlerinde bulunduğu sırada gazetecilere yaptığı açıklamada, dün Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde terör örgütüyle çıkan çatışmada 13 askerin şehit edilmesinin bir kez daha yürekleri dağladığını söyledi.

Bu toprakların vatan olması ve vatan kalması için canlarını feda eden tüm şehitlere rahmet dileyen Şahin, şöyle konuştu:

“Türkiye 30 yılı aşkın süredir bölücü terörle mücadele ediyor. Bölücü terör, maalesef dış destekli. Türkiye’nin bu bölgede etkin konuma gelmesini istemeyen bir takım düşmanlarımızın da desteğini alarak ülkemize zarar vermeye çalışıyor. Ancak her şehit haberinden sonra klişe haline gelmiş baş sağlığı dilekleri ne şehit yakınlarımızı ne de milletimizi artık teselli etmiyor. O bakımdan güvenlik güçlerimizin terörle mücadelede daha da başarılı olma mecburiyeti var. Devletimiz, devlet yetkisini kullanan hükümet ve hükümetler, terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin ihtiyaç duyduğu araç ve gereçleri temin etmiştir. Dolayısıyla terörle mücadelede milletçe başarılı olmaya mecburuz. Milletimiz adına bu mücadeleyi güvenlik güçlerimiz yapmaktadır. Tabi ki güvenlik güçlerimiz can siperane şekilde bu mücadeleyi yürütüyor. Ama daha başarılı, daha dikkatli olmak mecburiyetleri var. Bunlar son şehitlerimiz olsun dilerim.”

BİR DAHA ŞEHİT VERİLMEMESİ TEMENNİSİ
Bu topraklar ve vatanın, dünyanın jeopolitik açıdan en dikkat çekici bölgesi olduğunu belirten Şahin, “Şehit vermemeyi arzu ediyorum ama bu memleket evladı vatanı, toprakları için canını her zaman feda etmeye hazırdır. Devletimiz, hükümetimiz ve milletimiz, terörle mücadelede inşallah başarıya ulaşacak, Türkiye’yi bu beladan kurtaracak öyle temenni ediyorum” diye konuştu.

Bir gazetecinin sorusu üzerine Şahin, “Bölücü terör örgütünün lideri konumundaki kişinin beyanatlarını değerlendirmeyi kendi açımdan uygun görmem. Muhatabım değil, devletimizin muhatabı değildir. Onun ne söylediği ve düşündüğü beni hiç ilgilendirmiyor. Bizim için önemli olan Türkiye’nin güvenliğidir. Vatandaşlarımız huzur ve barış içerisinde yaşamlarını devam ettirmelerini temin etmektir. Bundan da devletimiz ve hükümetimiz sorumludur. ‘Bölücü terör örgütü şunu demiş, bunu demiş’ ben bunları ciddiye almıyorum” dedi.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

0 yorum: