26 Temmuz 2011 Salı

Hesap Uzmanlarından Sitem!

Hesap Uzmanları Kurulu adıyla basında yer alan ilanda, Maliye Bakanlığında vergi denetim birimlerinin tek çatı altında toplaması uygulamasıyla kurulun kapatılması ve “hesap uzmanı” unvanının kaldırılmasından üzüntü duyulduğu belirtildi.

Bazı gazetelerde “Hesap Uzmanları Camiasından Kamuoyuna Duyuru” başlığıyla yer alan ilanda, öncelikle kurul adına vatan ve milletleri uğruna hayatlarını vermiş 13 şehide rahmet, ailelerine ve millete baş sağlığı dilendi.

İlanda, şu ifadelere yer verildi:

“Hesap Uzmanları Kurulu, bugüne kadar, üst düzey vergi incelemesi yapmanın yanı sıra diğer mali mevzuat gereğince inceleme ve soruşturma görevlerini hukukun üstünlüğü ve kamu hizmeti bilincinden taviz vermeksizin, yüksek ahlaki değerler çerçevesinde, tarafsız olarak yerine getirmiştir.

Milletimiz adına Hazine’nin hakkını korurken mükellef hukukuna da saygı göstermiştir.

Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan ve Maliye Bakanı tarafından verilen bir çok soruşturma, araştırma ve inceleme görevlerini büyük bir titizlikle ve liyakatle gerçekleştirmiştir.

Mensuplarını mesleğe hiçbir merci, grup ve görüşün etkisinde kalmadan, tamamen objektif unsurlar ve liyakat esasına dayanarak almış ve üstlenmiş olduğu fonksiyonların gerekleri doğrultusunda en iyi şekilde yetiştirmiş; bu bağlamda haklı olarak Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin en başarılı öğrencilerinin meslek seçiminde ilk tercihi olmuştur.

Bünyesinden çok sayıda bakan, milletvekili, genel başkan, belediye başkanı, merkez bankası başkanı, TBMM Genel Sekreteri, müsteşar, büyükelçi, yüksek yargı organı üyesi, rektör, öğretim üyesi, genel müdür ile kamu ve özel sektöre bir çok üst ve orta düzey yönetici yetiştirmiştir.

Modern Türk Vergi Sisteminin kurulması ve yerleşmesinde, özel sektörün mali yönetim açısından kurumsallaşmasında ve yediden yetmişe her vatandaşta vergi bilincinin oluşturulmasında birinci derecede rol üstlenmiştir.

Ekonomi, maliye, muhasebe ve finans alanlarındaki başarılı ve özverili çalışmaları ile kazandırmış olduğu eserler ve onurlu geçmişiyle kamuoyu ve uluslararası kuruluşlar nezdinde haklı bir saygınlığa ulaşmıştır.”

“TARİH GÖSTERECEKTİR”
Kurulun 66 yıllık tarihi boyunca ülkesine ve milletine hizmet etme dışında hiçbir amaç edinmediği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

“Türk Maliyesi açısından yerinin doldurulması mümkün olmayacak böyle bir Kurul’un 7 Temmuz 2011 tarihli Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılmasından ve kamuoyunda saygın bir yere sahip ‘hesap uzmanı’ unvanının kaldırılmasından camia olarak büyük üzüntü duymaktayız.

Reform olarak getirilen yeni yapının, vergi denetiminde etkinlik, verimlilik ve tarafsızlığı sağlama, vergi gelirlerini artırma, kayıt dışı ekonomiyi azaltma ve üst düzeyde nitelikli denetim gücü oluşturma iddialarını ne ölçüde başarabileceğini elbette ki tarih gösterecektir.”

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

0 yorum: