23 Temmuz 2011 Cumartesi

Samsun İstihdamı En Çok Artan 5. İl Oldu

Kentte inşaat, telekomünikasyon ve enerji sektörleri öne çıkarken, bu sene bin 400 kişi istihdam edildi.

Küresel krize rağmen Türkiye’de çift haneli rakamlara demir atan işsizlik, 33 ay sonra tek haneye indi. Geçen yılın Mart-Nisan-Mayıs dönemine göre 2,1 puan düşen işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi. 2010'un Haziran ayında 5,4 milyar lira açık veren bütçe ise bu yılın aynı döneminde 3,1 milyar lira fazla ile son 41 yılın rekorunu kırdı. Bütçe gelirleri ise yüzde 45 artarken, giderler yüzde 1,2 azaldı.

Kariyer.net, yılın ilk yarısında perakende, inşaat, bilişim, sağlık, tekstil olmak üzere birçok sektörde toplam 76 bin 619 iş ilanı yayınlandığını, yeni iş ilanlarıyla yaklaşık 250 bin kişinin de yeni iş fırsatı yakaladığını açıkladı. İlk 6 aylık verilere göre iş ilanları bir önceki yıla göre ortalama yüzde 43 artarken, Anadolu’da bu oran yüzde 55 olarak gerçekleşti. Anadolu’da perakende, telekom, inşaat ve sağlık alanlarında yapılan yatırımlarla birlikte kendini göstermeye başlayan istihdam artışının, özellikle Aydın, Diyarbakır, Adana, Gaziantep, Denizli, Mersin ve Konya gibi sanayinin yoğun olduğu illerde kendini fazlasıyla hissettirdiği görülüyor.

Yılın ilk 6 ayında en yüksek istihdam sağlayan il Ankara olurken, turizm, mağazacılık ve inşaat sektörleriyle en hızlı kalkınan il ise yüzde 133 ile Aydın oldu. 900 kişinin yeni iş fırsatı yakaladığı Aydın’ı telekomünikasyon, inşaat ve bilişim sektörlerinde öne çıkan Diyarbakır, 800 istihdam ve yüzde 111'lik artış oranı ile ikinci sırada izliyor. Mağazacılık, tekstil ve bilişim sektörlerinde bin kişinin iş bulduğu Denizli yüzde 97 ile 3., otomotiv, gıda ve enerji sektörlerinde bin 300 kişinin iş bulduğu Sakarya yüzde 87 oranla 4., inşaat ve telekomünikasyon ve enerji sektörlerinde bin 400 kişinin iş bulduğu Samsun yüzde 86 oranla 5. sırada yer alıyor. Mersin ise gıda, mağazacılık ve tekstil sektörlerinde bin 600 kişilik istihdamla yüzde 84'lük oranla 6. sırada bulunuyor. (CİHAN)

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

0 yorum: