28 Temmuz 2011 Perşembe

“Terörle Mücadelemiz Kararlılıkla Devam Edecek”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diyarbakır’da 13 askerin şehit edilmesinden doyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Bizim terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir” dedi.

Nijerya’dan dönüşünde Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Arınç, sözlerine Diyarbakır’da 13 askerin şehit edilmesinden doyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. Arınç, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu olay, bütün Türk milletini üzmüştür. Ülkemizin güvenliğini sağlamak isteyen kahraman güvenlik güçlerimizi her zamanki gibi derinden etkilemiştir. Operasyonlarda 7 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ben, şehitlerimizin annelerine, babalarına, yakınlarına Allah’tan sabır diliyorum. Tüm milletimizin başı sağolsun. Bu mücadele devam edecektir. Bu mücadelede hayatını kaybeden ve gazi olan evlatlarımız var. Bizim terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir” dedi.

Bir soru üzerine, DTK’nın demokratik özerklik ilanını da değerlendiren Arınç, “Demokratik özerklikle ilgili kararlarını açıkça belirtenlerle ilgili sözlerimi söylüyorum. Bu tür oluşumlarla ne söylerseniz söyleyin hiçbir yere varamayacaktır. Ancak bu söyledikleriniz bir hukuk devletinde gereğinin yapılacağı konulardır” diye konuştu. Bülent Arınç, söz konusu açıklamayı yapan Aysel Tuğluk’a işaret ederek, “O ismini söylediğiniz kişi, ben ismini telaffuz etmek istemiyorum. Türkiye demokratik bir ülkedir. Yerel yönetimler güçlendirilmiştir. AK Parti döneminde il özel idareleri yasası çıkartılmıştır. Böylelikle yerel yönetimler güçlendirilmiştir. Belediyeler de güçlendirilmiştir. Belediyelere yerel yönetimleri koruma kanunları aktarılmıştır.

Büyükşehir belediyelerinin kanunlarını da biz çıkardık, onlarınkini de biz güçlendirdik. Bütün bunları yaptık. Bir seçim oldu ve Türkiye’de artık herkesimin oylarının yüzde 90'ı bu mecliste temsil ediliyor. Bu temsil içinde BDP’li olup da bağımsız olarak seçilenler de var. Sütün bunları görmezden gelerek, bu tür oluşumlarla Türkiye’de ateşin üzerine benzin dökmeye çalışmak, yapılan her şeyi etkisiz hale getiriyor” açıklamasında bulundu.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

0 yorum: