24 Ağustos 2011 Çarşamba

İsrail-Gazze sınırındaki şiddette tehlikeli tırmanış

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli örgütlerin roket saldırıları da durmadı; İsrail'in Gazze ile sınırı yakınlarındaki Aşdod'a atılan roketler ise bu bölgedeki organize sanayi bölgesinde çalışan 3 Filistinli'nin ağır yaralanmasına neden oldu.

Hamas'ın İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail'le ateşkesin bittiğini duyurdu.

İsrail uçaklarının gece yarısı Gazze kentindeki bombardımanlarında 3 kişi öldü. Gazze'nin Telatini caddesinde füze ile vurulan bir araçta, Şifa hastanesi yoğun bakım ünitesi doktorlarından, 32 yaşındaki Munter Kriva ile kardeşi Mutaz (29) ve 5 yaşında yeğeni İslam Mutaz Kriva hayatlarını kaybettiler.

Gazze'nin orta kesimlerindeki El Bureyc mülteci kampı yakınına düzenlenen bir hava akınında da İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Tugayları üyesi 2 kişi öldü.

İsrail uçaklarının bölgenin güneyindeki Han Yunus'ta bir grup Filistinli'nin üzerine yönelik füze saldırısında ise yaralanan olmadı.

Böylece, Perşembe akşam üstünden bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki bombardımanlarında ölenlerin sayısı, aralarında kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere 15'e yükseldi. Yaralananların sayısının ise 44'ü bulduğu bildirildi.

GAZZE ROKETLERİ FİLİSTİNLİ İŞÇİLERİ VURDU

Öte yandan, Gazze Şeridi'nden roket saldırıları da durmadı. Sabahın erken saatlerinde, Gazze ile sınır yakınlarındaki Aşdod'a atılan Grad roketleri, 3 kişinin ağır yaralanmasına neden oldu.

İsrail radyosu, Grad'lardan birinin kentin dış kesimindeki organize sanayi bölgesine düştüğünü ve burada çalışan Filistinli işçileri ağır yaraladığını duyurdu. Radyo, 20'li yaşlarındaki her üç yaralının hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Aşdod'a atılan bir diğer Grad roketinin de maddi hasara yol açtığı belirtildi.

Ayrıca bölgenin güneyindeki diğer yerleşim birimlerine de Kassam roketi saldırıları düzenlendi; ancak buralarda yaralanan olmadı.

İsrail radyosu, Demir Kubbe füze savunma sisteminin Aşkelon'a yönelik RPG'leri havada yakaladığını da kaydetti.

Filistinli kaynaklar, dün sabahtan bu yana İsrail'e 30 dolayında roket ve havan mermisi saldırısı düzenlendiğini belirtiyorlar.

İsrail ordu sözcülüğü de sabaha karşı yaptığı açıklamada, uçakların "iki terör tüneli"ni, bölgenin güneyinde bir silah imalat tesisini ve güneyinde de roket fırlatma alanını vurduğunu bildirmesine rağmen, Gazze'de ölüme yol açan saldırıdan söz etmedi.

ATEŞKES BİTTİ

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyda, İsrail'le ateşkese artık uymak durumunda olmadıklarını açıkladı.

"Filistinli gruplarla İsrail arasında Mısır'ın arabuluculuğunda sağlanan ateşkes artık bitti" diyen Ebu Ubeyda, yaptığı açıklamada bu sonuçtan İsrail'in sorumlu olduğunu belirtti.

Açıklamada, "İsrail gerilimi tırmandırırsa, halkımızı savunmaya hazırız" ifadeleri kullanıldı.

Hamas'ın İzzeddin El Kassam Tugayları'nın geçen Nisan ayı başında attığı bir roketin okul otobüsüne isabet etmesiyle yaşanan karşılıklı saldırılardan sonra, her iki taraf arasında Nisan ayının ortalarında ateşkes sağlanmıştı.

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise BM Güvenlik Konseyi'nden Gazze Şeridi üzerindeki İsrail saldırılarının durdurulması için acil olarak toplanmasını istedi.

AA


View the original article here

0 yorum: