16 Eylül 2011 Cuma

Erdoğan konuştu, İsrail borsası çakıldı!

06 Eylül 2011, 18:57:55 Dünya'da Neler Oluyor, Ekonomi Haberleri, Global Piyasalar, Türkiye Gündemi 0 yorum yapıldı 33 kişi okudu

Başbakan Erdoğan'ın, "İsrail her zaman şımarık oğlan rolünü oynadı. Bu süreci çok daha farklı yaptırımlarla takip edeceğiz" açıklamasının ardından İsrail borsasında sert düşüşler yaşandı.


BORSADA ARTIK ASLA KAYBETMEYECEKSİNİZ


İsrail'e yaptırımlar uygulanması sonrası ilk kez konuşan  Başbakan Tayyip Erdoğan, "İsrail her zaman şımarık oğlan rolünü oynadı. Devlet terörü estiren bu ülkeye karşı kararlılık ortaya koyduk. Açıklanan rapor İsrail'in beklentilerine cevap veren bir rapor değil. Şu anda açıklananın da bizim açımızdan herhangi bir kıymeti yok. Biz adımı attık. Yarın itibariyle biz diplomatik ilişkilerimizi ikinci katip seviyesine zaten düşürüyoruz. Aynı şekilde Türkiye'deki onların diplomatlarının da aynı seviyeye düşürülmesi, ticari ilişkilerimiz, askeri ilişkilerimiz, savunma sanayiine yönelik bunları tamamen askıya alıyoruz. Bu süreci çok daha farklı yaptırımlarla takip edeceğiz. Doğu Akdeniz bize yabancı değil. Gemilerimiz o sularda kendilerini çok sık göstereceklerdir" dedi.


'ASKIYA ALDIK' SÖZÜ SAVUNMAYA YÖNELİK


 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün İsrail'e uygulanacak yaptırımlarla ilgili sözlerine, Başbakanlık'tan açıklık getirildi.


Erdoğan'ın sözlerinin İsrail'e ekonomik yaptırım da uygulanacağı anlamına gelip gelmediğine yönelik oluşan kafa karışıklığına, Başbakanlık tarafından yapılan ek açıklamayla nokta koyuldu.


Yapılan açıklamaya göre İsrail'e yönelik ticari yaptırım sadece silah anlaşmalarını kapsıyor. Bunun dışında İsrail'e topyekün bir ekonomik yaptırım uygulanması planlanmıyor. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da yaptığı açıklamada İsrail'e ekonomik yaptırımın sözkonusu olmadığını söylemişti.


Dün ise İsrail Merkez Bankası Başkanı Fischer, Türkiye ile ekonomik faaliyetlerin durmasının İsrail'e büyük bir darbe vuracağını açıklamıştı.


TEL AVİV BORSASI ÇÖKTÜ


Bu arada askeri anlaşmaların askıya alındığının tekrar teyidiyle birlikte İsrail borsasında dramatik bir seans yaşanıyor. Bugün yüzde 3 düşen Tel Aviv Borsası'nın iki günlük değer kaybı yüzde 9'a yaklaştı.



Bu haberi 33 kişi okudu.


BORSADA ARTIK ASLA KAYBETMEYECEKSİNİZ

0 yorum: