Irene Kasırgası’nın geçen hafta verdiği hasarı yerinde inceleyen Başkan Barack Obama, kasırga mağdurlarına yardımın gecikmemesi için Washington’daki politikacılara siyasi oyunlardan kaçınmaları çağrısında bulundu.


Obama, kasırganın en çok zarar verdiği New Jersey eyaletinin Paterson kentini ziyaret etti. Başkan, Washington’daki siyasi oyunların kasırga mağdurlarına yardımı etkilememesi konusunda elinden geleni yapma sözü verdi.


BORSADA KESİN KAZANÇ


Irene kasırgası, Amerika’nın doğu yakasında Kuzey Carolina’dan Vermont eyaletlerine kadar büyük bir alanı etkiledi. Kasırgada 40 kişi hayatını kaybetti, milyarlarca dolarlık hasar meydana geldi. Aynı bölgede yağmurun bir hafta daha sürmesi bekleniyor.


Başkan Obama Amerika’nın kuzeydoğu eyaletlerinde kasırganın hasarlarını inceleyedursun, ülkenin güneydoğusu yeni bir şiddetli kasırganın etkisi altına girdi. Lee fırtınasının Meksika Körfezi kıyısındaki Louisiana ve Mississippi eyaletlerinde yoğun yağışa yol açtığı bildiriliyor.


Lee fırtınası dün New Orleans’da karaya vurdu. New Orleans altı yıl önce Katrina kasırgasının yol açtığı su baskınında büyük hasar görmüştü. Kentin deniz seviyesinin altındaki bölümlerinde yaşayanlara tahliye zorunluluğu getirildi.