12 Ocak 2013 Cumartesi

ABD Enflasyon Oranları / Ekim 2012

ABD’de tüketici fiyatları Ekim ayında son üç ayın en yavaş artışını gösterdi. Bu durum, ABD’de enflasyon kontrol altında olduğunun bir işareti olarak değerlendiriliyor.

ABD’de tüketici fiyatları endeksi (TÜFE), Eylül ayında yüzde 0.6 artış gösterdikten sonra, Ekim ayında yüzde 0.1 arttı. Bloomberg’in anketine katılan 83 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, tüketici fiyatlarının yüzde 0.1 artması bekleniyordu. Volatil gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek tüketici fiyatları endeksi, kiralar ve giyim maliyetlerinin artması sonucu, yüzde 0.2 ile beklenenden daha hızlı arttı.

Macy’s Inc.’nin de aralarında olduğu perakendeciler tatil dönemi için indirim planları yaparken, Amazon.com Inc. ve Wal-Mart Stores Inc., oyuncaklarda en iyi online fiyatı verme konusunda mücadele ediyor. Bu durum, şirketlerin fiyatları artırma konusunda fazla imkanları olmadığını işaret ediyor. Enflasyon görünümü Fed’in açıklamaları ile uyumlu ve bu durum, politika yapıcılara büyümeyi desteklemede odaklanma şansı sağlıyor.

St. Petersburg, Florida’da Raymond James & Associates Inc. başekonomisti Scott Brown, “Çok fazla enflasyon baskısı görmüyoruz” dedi ve “Bu durum Fed’e manevra alanı sağlıyor. Fed büyümeyi desteklemek için pedallara asılmaya devam edecek” şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg’in anketine katılan ekonomistlerin TÜFE tahminleri yüzde 0.1 düşüş ile yüzde 0.3 artış arasında gerçekkelşti.

Ekim’de biten 12 ayda, tüketici fiyatarı yüzde 2.2 yükseldi.

Bloomberg HT

Yabacı borsalarda da kazanmak için tıklayın!!!

(function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//connect.facebook.net/tr_TR/all.js#xfbml=1";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}(document,'script','facebook-jssdk'));Tweetle!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

Etiketler: abd enflasyon oranı, abd enflasyon oranları, abd enflasyon oranları 2012, ABD enflasyonu, amerika enflasyon oranları, amerika enflasyon oranları 2012

View the original article here

0 yorum: