9 Ocak 2013 Çarşamba

‘Adımız İnsan, Mevlana Şiir Yarışmasının birincisi oldu

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi’nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği işbirliğiyle bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği, ‘Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması’ sonuçlandı. Yarışmada birinciliği, Bursa Anadolu Lisesi’nden Çağla Noca, ‘Adımız İnsan’ isimli şiiriyle kazandı. Yarışmaya katılan şiirlerden 40’ının yer aldığı, “Adımız İnsan” isimli bir şiir kitabı, Osmangazi Belediyesi tarafından bastırarak tören sonrası dağıtıldı.

    Bu yıl “Mevlana’da af” konu başlığı altında düzenlenen, alt başlık olarak ise “Ne ararsan kendinde ara” temalarının kullanıldığı ‘Liseler Arası Mevlana Şiir Yaraşması’na toplam 183 eser katıldı. 4 Ekim’de başlayıp, 3 Aralık tarihindeki Şeb-i Arus’da sonlandırılan yarışmada dereceye girenlere ödülleri, Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi. Törene, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay, Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları ile çok sayıda öğrenci ve öğretmenleri ile vatandaşlar katıldı.


    Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yarışmaya katılan öğrencileri, medeni cesaretlerinden dolayı tebrik etti. Öğrencilerin, Hz. Mevlana’yı anlamak ve anlatmak adına çok büyük bir iş başardıklarının altını çizen Dündar, “Çocuklarımızın, yarışmamıza göstermiş olduğu ilgiden son derece memnunuz. Bu ilgi, bize şevk ve heyecan veriyor. Çocuklarımızın manevi dünyalarını zenginleştirmek ve yazma becerilerine katkı sağlamak amacı ile düzenlediğimiz yarışma ile Hz. Mevlana’yı bir kez daha saygı ve sevgi ile anıyoruz.” dedi.


    Başkan Dündar, jürinin seçtiği şiirlerden 40 tanesini her yıl olduğu gibi bu yıl da kitap haline getirdiklerini söyledi. Dündar, “Mevlana’yı anlatmak kadar anlamak, felsefesine vakıf olmak ve çocuklarımızın manevi dünyalarını zenginleştirmek arzusu ile kitabımızın kent kütüphanemizde değerli eserler arasında yerini almasını istiyoruz. Kazanan ve katılan tüm öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyor, tüm eğitim hayatlarında başarılarının daimi olmasını diliyorum.” diye konuştu.


    Ardından yarışmada, 'Adımız İnsan' isimli şiiriyle birinci olan, Bursa Anadolu Lisesi öğrencisi Çağla Noca’ya ödül ve plaketini, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar verdi. Dereceye giren şiirlerin, minik şairleri tarafından tek tek okunduğu törende, ikinciliği Işıklar Askeri Lisesi öğrencilerinden Muhammet Ali Çiçek, ‘Mukabil’ isimli şiiriyle alırken, Bursa Fen Lisesi öğrencisi Elif Zehra Eser, ‘Muhayyilem' isimli eseriyle üçüncü oldu. İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Nesibe Emine Aktı, ‘Afrika’ isimli şiiriyle, Hürriyet Anadolu Lisesi’nden Melis Kınık ‘Geda-yı Af’ şiiriyle mansiyon ödülü aldı.


    Yarışma sonucunda, birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin ve 2 kişiye de 500 TL mansiyon ödülü verildi.

Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.

 

0 yorum: