5 Ocak 2013 Cumartesi

Bakan Şahin: Engellilerin rapor sisteminin yeniden yapılanması gerekiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engellilerin hak temelli sağlık hizmeti alabilmesi için rapor sisteminin yeniden yapılanması gerektiğini söyledi. Şahin, sağlıkta yapılan önemli çalışmalara rağmen, şuan engelliler için gelinen noktanın bir yardım sisteminden çıkması gerektiğini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ankara’nın Polatlı İlçesinde, anne-baba okulunu tamamlayan ailelere ve engellilere yönelik açılan meslek kursunu tamamlayanlara sertifikalarını verdi. Güldeste Konak'ta düzenlenen törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yanı sıra, AK Parti Ankara Milletvekilleri Fatih Şahin, Ülker Güzel, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Özürlüler ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aydın Çiftçi, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Ak Parti Polatlı İlçe Başkanı Faruk Bilici, engelliler ve aileleri katıldı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yaşanan sorunları görüştüklerine dile getiren Bakan Fatma Şahin, "Sizleri dinledikten sonra yaptığımız çalışmalarda nasıl bir otomasyona geçilmesi gerekiyor. Özellikle engelli gruplar arasında, zihinsel engellilerin, işitme engellilerin, görme engellilerin ve bedensel engellilerin her birinin kendi içinde farklı sorunlar yaşadığı için yeni bir raporlama sistemine ihtiyacımız olduğunu gördük. Çalışmalarımızı genel müdürümüz burada. Çok yoğun bir mutfak çalışmasından sonra; Sayın Bakanımızın talimatı ile Şubat ayının sonunda bitecek şekilde yeni bir yasal alt yapıyı çalışıyoruz. Çünkü artık 2005 Türkiye’sinde değiliz. Artık 2013’ün ruhunu yakalamamız, yeni yaşanan sorunları hızlı bir şekilde çözecek, yeni alt yapı oluşturmamız gerekiyor." dedi.

EVDE BAKIM HİZMETİ 400 BİNE ULAŞTI

Aile ve Sosyal Bakanı Fatma Şahin, verilen mali destekler ile engellilerin, yakınlarının yaşam standartlarında bir yükselme olduğunu belirtti. Bakan Şahin, 2007 yılında 30 bin olan evde bakım hizmetinin bugün 400 bine ulaştığını belirtti. Şahin, "Taşımalı eğitimde engelli kardeşlerimizin, engelli öğrencilerimizin eğitim imkanlarından istifade etmek için 41 bin öğrencimizi sosyal yardımlardan Kaymakamlıkların talimatları üzerinden yapıyoruz. Bu rakamlar çok önemli rakamlar. Ama eğitimle ilgili esas koyduğumuz felsefe engelsizler için de eğitim şart. Eğitim olmazsa olmaz dediğimiz için ne yaparsak yapalım bu bakımdan da çok önemli bir alan olarak görüyoruz." dedi.

ENGELLİLERE 2013 YENİ ATAMA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 2013 yılında boş olan engelli kadrolarına atama yapılacağının müjdesini verdi. Şahin, bir yılda ikinci alımın yapılamadığını, 2013 yılının ilk üç ayında boş olan engelli kadrolarına ÖMSS sonuçlarına göre atama yapılacağını söyledi.

BELEDİYELER ÜZERİNE DÜŞENE YAPMAZSA BİZ GEREKENİ YAPACAĞIZ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engelliler ile ilgili standartlarını oluşturduklarını belirterek, belediyelerin üzerine düşüne yapmazsa, gerekeni yapacaklarını söyledi. Bakan Şahin, "Kaldırımımın standardı nasıl olacak? Toplu taşıma sisteminde nasıl bir sistem kurulacak? Kapalı alan, açık alan nasıl oluşacak? Bunu başardık. Ama şimdi belediyelerimizi herkes belediye başkanımız kadar hassas olamıyabiliyor. Yapanla yapmayanın ayırt edildiği yeni bir sisteme geçiyoruz. 6’ıncı ay itibariyle ilgili bütün kurumların içinde sivil toplumunda olduğu,eğer buruda bu yapılan çalışmaları yasal düzenlemeleri yapmadıysa yeni bir ceza sistemine geçiyoruz. Bu kararı da üst kurul verecek. Üst kurulda sivil toplum olacak. Ankara’da federasyon, konfederasyon olacak. İllerde ve ilçelerde de onların temsilcisi olacak. Dolayısıyla sosyal belediyecilik adına her engellinin erişebilirliğini, ulaşabilirliğini çözmediyse, üzerinden geçen bu zamana kadar üzerine düşen görevi yerine getirmediyse biz de gereğini yapacağız. O yüzden bu takibi sizlerle birlikte yapacağız. Sizlerle birlikte başaracağız diyorum." diye konuştu.

ENGELLİ KURSİYERLERE SERTFİKA VERDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Polatlı Belediyesi tarafından açılan Anne-Baba okuluna katılan ailelere ve İŞKUR tarafından engellilere yönelik açılan meslek kurslarını tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik’de, Bakan Fatma Şahin’e Sakarya Meydan Muharebesi'ni anlatan tablo ve gümüş takı hediye etti.


View the original article here

0 yorum: