5 Ocak 2013 Cumartesi

Çete dolandırıcılık yöntemiyle elde ettiği paraları çantayla taşımış

İzmir merkezli üç ilde organize suç örgütü kurarak tehdit, yaralama, iş yeri ele geçirme, adli yargılamayı etkileme, ihaleye fesat karıştırma ve dolandırıcılık gibi birçok suça karıştığı iddia edilen şüphelilerin, elde ettikleri bir milyon 830 bin lirayı taşıma görüntüleri ortaya çıktı. Çetenin askeri personelin taşınması için ihalelere girdikleri, ihalelerde karar veren bir yarbay ile bir albayı otellerde ağırlayıp kadınlarla etkiledikleri iddia edildi.

        İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 1,5 yıllık takibin ardından 36 kişinin şikayetçi olduğu suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Haklarında yakalama kararı çıkarılan 31 kişiden 30'u gözaltına alındı. Şüphelilerden 7’si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Elebaşılığını avukat D.A.'nın yaptığı öne sürülen 23 zanlı ise dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 8'i savcılık ifadesinin ardından bırakıldı, 15 zanlı ise mahkemeye sevk edildi.

        Suç örgütü yöneticisi olduğu iddia edilen ve teslim olan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı A.A.'nın ise sorgusunun devam ediyor. A.A.'nın, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Bu arada çete elemanlarının, kuyumculuk yapan A.C. ve A.C. kardeşleri, sahte kimlikle gayrimenkul satışı yaparak dolandırmalarının ardından aldıkları bir milyon 830 bin lirayı taşıdıkları sırada çekilen görüntüler de ortaya çıktı. Çete elemanlarından birisinin iki çanta içerisindeki parayı avukatlık bürosundan alıp götürdüğü belirlendi.

        Öte yandan çetenin askeri personelin taşınması için girdikleri ihalelerde karar veren bir yarbay ile bir albayı otellerde ağırlayıp kadınlarla etkiledikleri iddia edildi. Yarbay ve albayın bu nedenle savcıya şüpheli sıfatıyla ifade verecekleri bildirildi.

Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.

View the original article here

0 yorum: