10 Ocak 2013 Perşembe

Petrol Fiyatları – (15.11.2012)

Petrol fiyatları, Ortadoğu’da yükselen tansiyonun arz oranına etki edeceği ve beklenenden daha çok ABDli’nin işsizlik sigortası başvurusunda bulunması sonrası dalgalı seyrediyor.


Fiyatlar, İsrail ve Filistin arasında devam eden çatışmalar ve Hamas’ın askeri liderinin öldürülmesinin ardından 75 centlik bir bantta hareket etti. İşsizlik sigortası başvuruları, Sandy Kasırgası’nın istihdam piyasasını alabora etmesinin ardından geçtiğimiz hafta 78,000 yükseldi.


Tradition Energy analist ve brokerı Gene McGillian, “Ortadoğu’da yükseliyor gibi görünen çatışmalardan biraz destek buluyoruz, fakat bence ekonomik belirsizlik hala piyasanın üzerinde en büyük etken” dedi.


Aralık vadeli ham petrolün varil fiyatı New York saatiyle 09:01'de 18 cent yükselerek 86.50 dolar oldu. Fiyatlar bu yıl yüzde 12 aşağıdan seyrediyor.


Aralık vadeli Brent petrolün varili ise Londra merkezli ICE Futures Europe’da 1.19 dolar, yüzde 1.1, yükselerek 110.80 dolar oldu. Daha aktif bir şekilde işlem gören Ocak vadeli kontrat ise 74 cent artışla 109.22 dolar oldu. Aralık vadeli kontratların vadesi bugün doluyor.


Bloomberg HT


Emtia piyasalarıyla tanışmak ve yüksek kazanç elde etmek için tıklayın!!!



Etiketler: brent petrol, brent petrol fiyat, brent petrol fiyatı, brent petrol yorum, brent petrol yorumları, brent petrol yorumu, emtia piyasaları, emtia piyasaları canlı, emtia piyasaları son durum, emtia piyasaları yorumları, emtia piyasası, emtia piyasası yorumları, günlük petrol yorumları, petrol fiyatlar, petrol fiyatları 2012, petrol fiyatları ne olacak, petrol piyasaları, petrol piyasaları yorumları, petrol piyasaları yorumu, petrol piyasası, petrol piyasası yorumları, petrol piyasası yorumu

 

0 yorum: