6 Ocak 2013 Pazar

‘Uluderenin yıldönümünde Taksimde protesto

Şırnak’ın Uludere kırsalında 34 kişinin öldürülmesinin yıldönümünde olayı protesto eden bir grup, Taksim’de meşaleli eylem yaptı. Eylemciler açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Aradan bir yıl geçmesine rağmen olayın faillerinin tespit edilemediğini ifade eden aralarında Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipler Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odası Birliği ve EMEP’in de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri Beyoğlu Tünel’de toplandı. Meşalelerle yürüyüşe geçen grup, ‘Roboski katliamının hesabı verilsin’ ‘Roboski katliamını unutmadık’, ‘Katil devlet hesap verecek’, ‘Kürt halkının talepleri karşılansın’ yazılı pankart ve döviz taşındı. Hükümet aleyhine slogan atan grup, İstiklal Caddesi’nde yürüyüp Taksim Meydanı’na geldi.


Grup adına yapılan açıklamada, "Aradan geçen bir yıla rağmen bugüne kadar ne faillerin bulunmasına yönelik bir adım atıldı, ne de vicdanları rahatlatacak bir özür dilendi. Roboski katliamını unutmadık, unutturmayacağız, takipçisi olacağız." denildi.


Eylemciler, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.


 

0 yorum: