10 Ocak 2013 Perşembe

Vali Yüksel: 2012 yılını son derece başarılı geçirdik

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 2012 yılını son derece başarılı geçirdiklerini belirterek, 2013 yılında daha tempolu ve sonuç alan çalışmalarla başarıların taçlandırılmasını beklediğini söyledi.

Yüksel, il genelinde görevli kaymakamlarla bir araya gelerek 2012 yılı genel değerlendirmesini yaptı. Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi Tesislerinde yapılan toplantının açılışında konuşan Vali Alâaddin Yüksel, "Başkent Ankara’yı yeni yüzyılda medeni alemde hızla koşturacak ve çağdaş hizmetlerle buluşturacak projeleri ve yatırımları kaymakamlarımızla birlikte gerçekleştirmeye devam edeceğiz." dedi.

Ankara’nın bir dünya şehri olarak önemli özellikler taşıdığını söyleyen Vali Yüksel, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dinamik nüfusu, yöresel zenginlikleri, doğal kaynakları, eğitilmiş insan gücü, eğitimde kaliteyi yakalamış okulları, üniversiteleri, yüksek tarım potansiyeli, kümeleşme kabiliyeti gelişmiş OSB’leri, etkili teknoparkları, şifa dağıtan sağlık kuruluşları, hızlı ve konforlu hava, kara ve demiryolları ağları, uluslararası kurumları ve yaygın sivil toplum örgütleriyle Başkent Ankara, sosyal, kültürel, ekonomik, beşeri ve entelektüel yapılanmasıyla tam bir dünya kenti oldu." dedi.

Vali Yüksel, kaymakamlara iletişim ve erişilebilirlik konularında uyarılarını tekrarlayarak, kaymakamların görev yaptıkları ilçede vatandaşlar tarafından kendilerine erişilebilir durumda olmaları gerektiğini söyledi. Vali Yüksel, mülkî idarenin ve yöneticilerin şu dört başlığı daima göz önünde bulundurması gerektiğini belirterek, "İş ve işlemleriniz hukuka uygun olsun; ikincisi, vatandaşla ilişkilerde insan haklarını daima ön planda tutun; üçüncüsü, size erişimi sağlayın ve sorunlara çabuk ulaşın ve nihayet hep çözümden yana olun." diye konuştu. Toplantıda 2012 yılının da bir değerlendirmesini yapan Vali Yüksel, 2012 yılını son derece başarılı geçirdiklerini belirterek, 2013 yılında daha tempolu ve sonuç alan çalışmalarla başarıların taçlandırılmasını beklediğini kaydetti.

Daha sonra kaymakamlar ayrı ayrı söz alarak ilçelerde yürütülen faaliyetler ve sorunlar hakkında sunumlarını yaptı. Vali Yüksel, 2012 yılındaki gayretli çalışmalarından dolayı kaymakamlara teşekkür ederek 2013 yılında da başarılarının devamını diledi.


View the original article here

0 yorum: