8 Ocak 2013 Salı

Yozgat Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü 6 bin fidanı toprakla buluşturdu

Yozgat Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından '24 Kasım Öğretmenler Günü' anısına oluşturulan sahaya 6 bin fidan dikimi yapıldı.

        İlde Şahin Tepesi'nde oluşturulan sahaya Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, öğretmen ve öğrenciler fidan dikti. Başkan Başer, fidan dikimi sonrası yaptığı açıklamada Belediye olarak yeşil bir Yozgat Projesi kapsamında Şahin Tepesi'ne 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün anısına engelli vatandaşlar için 3 bin fidanı toprakla buluşturduklarını hatırlattı. Başer, “Öğretmenler Günü'nde her öğretmen için bir fidan dikmek istedik, fakat hava şartları müsait olmadığı için bugüne bırakmıştık. Milli Eğitim Müdürlüğümüz her öğretmene bir ağaç düşecek şekilde 6 bin fidanımızı bugün toprakla buluşturduk. İnşallah Yozgat’ımız yeşil bir il olacak. Bu kapsamda ağaçlandırma çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

        Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş da Belediye Başkanı Yusuf Başer'e teşekkür ederek, ağaç dikmenin görevleri olduğunu söyledi. Belediye tarafından kendileri için ayrılan sahanın ormanlık alan olarak oluşturulmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Saim Kuş, “Bugün burada müdürlüğümüze ayrılan saha bize verilen değeri gösteriyor. Biz 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde başkanımızla görüşmemizde 6 bine yakın öğretmenimiz olduğunu söylemiştik. Başkanımız bize jest olsun diye her öğretmen için bir tane fidanı bugün burada toprakla buluşturuyor. Biz bu uygulamayı Bakanlığımızın başlattığı belediyeler ile ortak yürütülen 'Okullar Hayat Bulsun Projesi'nin bir parçası olarak da görüyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.

View the original article here

0 yorum: