27 Nisan 2013 Cumartesi

Bakır Fiyatları – (28.12.2012)

Bakır, ABD’de dün açıklanan verilerin konut ve istihdam piyasalarındaki iyileşmeyi göstermesi ve Çin’den sonra en büyük metal kullanıcısı olan ABD’de kanun yapıcıların bütçe konusundaki tıkanmayı aşmak için çaba göstermesinin ardından yükseldi. Bu hareket ile birlikte, bakır, son dört haftanın en güçlü haftalık çıkışını gerçekleştirmeye yönlendi.

Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası’nda (LME), yüzde 0.5 yükselerek ton başına 7,955.25 dolara kadar çıktıktan sonra, Şanghay saati ile 14:04'te 7,935 dolara geldi. Bakır kontratları bu yıl yüzde 4.4 yükseldi ve bu hafta, yüzde 1.3'lük çıkışla, 30 Kasım ile biten haftadan bu yana en güçlü yükselişini göstermeye hazırlanıyor. Nisan vadeli bakır kontratları, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası’nda, fazla değişmeyerek ton başına 57,570 yuanda (9,237 dolar) kaldı.

ABD’de işsizlik maaşından yararlanmak için başvuranların sayısı, 22 Aralık ile biten haftada, 12,000 düşerek 350,000'e geriledi ve bu hareket ile birlikte, son bir aydaki ortalama işsizlik başvuruları, dört yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine indi. ABD’de açıklanan diğer bir veri olan birinci el konut satışları Kasım ayında Nisan 2010'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı. ABD Temsilciler Meclisi, kanun yapıcıların mali uçurum olarak adlandırılan ve yılbaşında devreye girecek 600 milyar doların üzerinde otomatik vergi artırımları ve harcama kısıntılarından kaçınmak için anlaşma arama çabaları dahilinde, iki yılı aşkın süredir ilk kez pazar günü toplanacak.

Şanghay’da Minmetals Futures Co. analistlerinden Xiong Dabiao, “Yatırımcılar şimdi ABD ekonomisi konusunda daha iyimser,” dedi ve “Mali uçurum sorunu için, piyasa, iki partinin konuyu çözeceğine güveniyor görünüyor” yorumunda bulundu.

Mart vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 yükselerek pound başına 6.6125 dolara çıktı. LME’de, çinko ve kurşun düşerken, aluminyum, kalay ve nikel fazla değişmedi.

Bloomberg HT

Emtia piyasalarıyla tanışmak ve yüksek kazanç elde etmek için tıklayın!!!

(function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//connect.facebook.net/tr_TR/all.js#xfbml=1";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}(document,'script','facebook-jssdk'));Tweetle!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

Etiketler: bakır fiyatları, bakır fiyatları 2012, bakır fiyatları güncel, bakır fiyatları londra, bakır fiyatları ne olacak, bakır fiyatları ne olur, bakır piyasaları, bakır piyasaları yorumları, bakır piyasası, bakır piyasası yorumları, bakır yorumları, bakır yorumu, emtia piyasaları, emtia piyasaları canlı, emtia piyasaları son durum, emtia piyasaları yorumları, emtia piyasası, emtia piyasası yorumları, endüstri metal piyasaları, endüstri metal piyasaları yorumları, endüstri metal piyasası, endüstri metal piyasası yorumları, metal piyasaları, metal piyasaları yorumları, metal piyasası, metal piyasası son durum, metal piyasası yorumları, metal yorumları

View the original article here

0 yorum: