10 Nisan 2013 Çarşamba

Borsa İstanbul resmen kuruldu

Hazineden yapılan açıklamada Borsa İstanbul'un Esas Sözleşmesi'nin tescil edildiği ve şirketin kuruluş sermayesinin 423.234.000 TL olduğu bildirildi.

Açıklama şöyle:

Yeni Sermaye Piyasası Kanunu (Kanun) 30.12.2012 tarih ve 28513 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanun uyarınca, “Borsa İstanbul Anonim Şirketi” unvanıyla bir anonim şirket kurulmuştur.

Kanunda, esas sözleşmenin ticaret siciline tescil edilmesiyle, Borsa İstanbul A.Ş.’nin, borsaların ve piyasa işleticilerinin kuruluşuna ve faaliyetine ilişkin izni almış sayılacağı ifade edilmiştir. Bu çerçevede, Kurul tarafından hazırlanan ve Başbakan Yardımcısı Sn. Ali Babacan tarafından onaylanan Borsa İstanbul A.Ş. Esas Sözleşmesi 03.04.2013 tarihinde tescil edilmiştir. Tescil ile birlikte İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın ve İstanbul Altın Borsası’nın tüzel kişilikleri sona ermiştir. Söz konusu esas sözleşmeye göre Borsa İstanbul’un kuruluş sermayesi 423.234.000 (Dört yüz yirmi üç milyon iki yüz otuz dört bin) Türk Lirası olmuştur.

Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak M. İbrahim TURHAN, Yönetim Kurulu üyeleri olarak ise Osman AKYÜZ, Mustafa BÜYÜKABACI, Seyit Ahmet IŞKIN, Hüseyin KELEZOĞLU, Işınsu KESTELLİ, Kamil ATTİLA KÖKSAL, Talat ULUSSEVER ve Melikşah UTKU belirlenmiştir.

İstanbul’un uluslararası bir finans merkezi olmasında kilit bir rol oynayacak Borsa İstanbul ülkemize hayırlı olsun.


View the original article here

0 yorum: