11 Nisan 2013 Perşembe

Draghi: Riskler sürüyor!

Faiz karası sonrasında toplantı düzenleyen ECB Başkanı Draghi yılın ilk yarısı için büyüme üzerinde aşağı yönlü risklerin devam ettiğini yılın ikinici yarısında toparlanma görülebileceğini dile getirdi.

Faiz kararı sonrasında açıklamaya yaşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi  enflasyon beklentisini sıkı bir şekilde çıplandığını belirtti. Zayıf ekonomik hareketleri bu yılda sıçradığını kaydeden Başkan yılın ikinci yarısında yönün yukarı dönebileceğini dile getirdi.

İlerleyen haftalarda piyasaları yakında takip edeceklerini belirten Draghi hükümetlerin reform hareketlerini özellikle de bankacılık kısmı ile gerekli hareketleri yapmalarını beklediklerini söyledi. Politikaların ihtiyaç duyulduğu sürece devam edeceğini belirtti. Para politikasında genişlemeci duruşun devam edeceğini kaydeden ECB Başkanı ilerleyen dönemde ihracat büyümesinin küresel büyümeden destek göreceğini belirtti.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Euro Bölgesinin ekonomik faaliyetlerinde kademeli toparlanman yılın ikinci yarsında başlayacağını belirten Draghi, aşağı yönlü riskler içinde yerel talebin azalması ve yapısal reformların beklendiği kadar hızlı hayata geçirilmemesi olabileceğini kaydetti.

Orta vadede fiyat gelişiminin kontrol altında olacağını kaydeden Draghi fiyat istikrarı hedefi ile orta ve uzun vadede paralel ilerlediğini dile getirdi.

Devam eden parasal genişlemenin baskı altında olduğunu açıklayan Draghi,  geniş bağlamda kredi talbinin düşük olması devam eden finansal ve finans dışı sektörlerdeki süreci ortaya koyduğunu belritti. Pek çok Euro Bölgesi ülkesinde KOBİ’lerin etkilendiğini söyleyen Draghi bankaların gücünün arttırılmasının çok önemli olduğunu belirtti. Draghi, bastırılmış kredi dinamikleri yüksek kredi riskini ve bilanço ayarlamalarını yansıtıyor dedi.

Geçtiğimiz yazdan bu yana bankaların fonlama şartlarında kayda değer bir ilerleme olduğunu altını çizdi. ECB Başkanı finansal piyasalardaki iyileşmenin reel ekonomiye aktarımı için bankaların esnekliğinin artırılmasının esas olduğuna dikkat çekti.

Faiz kararı sonrasında yaptığı açıklamalarda Draghi, hükümetlerin reformlara devam etmesi gerektiğini daha fazla yapısal reform olması gerektiğini belirtti.

Üretim ve istihdam piyasası reformları büyüme potansiyelinin artırılması için zaruri olduğunu savunan Draghi, ücret reformları, ülkelerin rekabet güçlerini geri kazanmalarına yardım edeceğini dile getirdi.

Draghi, ücret belirlemeler daha esnek hale gelmeli dedi.

Faizi geniş kapsamlı görüştüklerini aktaran Draghi, faizlerin değiştirilmemesi kararı konsensüs ile alındığını açıkladı.

Soru cevap kısmına geçildiğinide ECB'ni varlık alımlarının zor olduğunu belirten Draghi, kurumsal yapının başkalarından farklı olduğunu belirtti.

Atılabilecek adımlar üzerinde çalışmaya devam ettiklerini kaydeden ECB Başkanı, deneyimlerimiz KOBİlere kredilerin derin şekilde değerlendirilmesi gerektiğini gösteriyor dedi.


View the original article here

0 yorum: