1 Mayıs 2013 Çarşamba

Borsadan Hisse Alarak Para Kazanma

Hisselerin alım ve satımı anlamına gelen borsa, riskli ama hızlı bir şekilde para kazanmak isteyen yatırımcıların ilk tercihleri arasında yer alıyor. Borsadan hisse senedi alabilmeniz için, öncelikle bir yatırım hesabına ihtiyacınız olacak. Aracı kurumlar ve bankalar aracılığı ile yatırım hesabınızı açtıktan sonra, borsadan para kazanmaya başlayabilirsiniz. Tabi , borsadan para kazanmak öyle kolay değil. Doğru adım ve stratejileri uygulamanız gerekir. Eğer bir banka ile çalışıyorsanız, çalıştığınız bankanın size en yakın şubesine giderek, Hisse Senedi Sözleşmesini imzaladıktan sonra yatırım hesabı açtırabilirsiniz. Online olarak hisse senedi hesabı açtırmanız da mümkün, ancak şubeye gitmek birçok kişinin daha çok tercih ettiği bir yoldur.

Daha riskli ama getirisi oldukça yüksek bir yatırım yapmayı tercih edenlerin tercihi hisse senedi, para kazanmak isteyen yatırımcıların bu ihtiyaçlarını karşılar. İMKB tarafından belirlenen saatler ve günler doğrultusunda, hisse senedi işlemlerinizi yapmanız mümkün. Ayrıca İMKB tarafından her bir hisse için maksimum adet miktarı belirlenmiştir. Eğer girmiş olduğunuz adet miktarı, İMKB tarafından belirlenen maksimum adet fiyatından fazla ise, maksimum adete bölünerek birden fazla emir olarak borsaya iletilmektedir. Borsada yaptığınız her alım ve satım için aracı kurum, hesabınızdan bir komisyon kesecektir. Bu komisyon, genel olarak 1000’de 2 oranındadır. Ancak bu genelleme değişebilir, bu nedenle yatırım hesabı açtırdığınız kurumun binde kaç komisyon uyguladığını mutlaka araştırın ve sorun. Böylece yaptırdığınız alım ve satımlar için daha fazla para ödemek zorunda kalmazsınız.

Hesap açtırdığınızda, hesap açtırdığınız yerden yatırım hesap numaranızı, takas sicil numaranızı ve telefonla işlem yapacağınızda aramanız gereken telefon numaralarını mutlaka öğrenin. Paranızı hesabınıza yatırdıktan sonra, ertesi gün hesabınız aktif olacaktır. Daha sonra hisse senedi alım ve satımlardan para kazanabilirsiniz. Bunun yanı sıra, online hisse senedi alım ve satımlardan da para kazanmanız mümkün. Her zaman en çok tercih edilen ve en çok para kazandıran yatırım araçlarından birisi olan Hisse Senedi, Borsa ile doğrudan alakalıdır. Online İşlem Platformları aracılığı ile işlem yapmak istediğiniz Hisse senedini, hafta içi her gün, günün her saati gözlemleyebilir ve dilediğiniz zamanalım-satım yapabilirsiniz.

Hisse senetlerinden bireysel yatırımcıların kazanacağı parahisse senetlerinden günlük para kazanma yolları

View the original article here

0 yorum: