14 Aralık 2013 Cumartesi

HACKER OLMAK İSTİYORUM | NASIL HACKER OLUNUR?


Hacker Olma Yolları



Bir hacker, bilgilerini kullanarak bir sistemin açığını saptar, sorgular karar verir ve uygular. Hacker gibi hareket etmek, pek çok internet kullanıcısının hayali olmuştur..

ÜRÜN SAYFASINA GİT

Hacker olmak için önce bazı sorulara cevabınız olmalı: "Ne amaçla hacker olmayı istiyorsunuz? Gerçekleştirmek istediğiniz hedef ne? Bilgisayar başında ne kadar süre geçirebilirsiniz?' Bu konuları iyice bir düşünmek gerekir.

Bir bilgisayara girmeyi başarmakla hacker olunmuş sayılmaz. Bir bilgisayarın her detayını öğrenmek zorundasınız. Sosyallikten dahi vazgeçmeli, bir tek bilgisayar ile uğraşmalısınız. En azından 4-5 yıl hayatınızı bilgisayara endekslemelisiniz.

İlk olarak İngilizceyi çok çok iyi seviyede biliyor olmak gereklidir. Ayrıca farklı diller de öğrenmek iyi olacaktır.

Hacker olmak için, programlamayı muhakkak bilmek gerekmektedir. Başlangıçtaki kolaylık kullanacağınız sisteme bağlı değişir. Çalışmak için kolları sıvayacaksanız, en iyisi size doğru yol gösterecek bir kitap almanız. Proglamadaki temel ilkeleri ve neler yapmanız gerektiğini böylelikle daha kısa süre harcayarak öğrenmiş olursunuz.

Örnek olarak; Windows' ta Visual Basic veyahut Delphi ile işe başlayabilirsiniz. Çalışacağınız sistem her ne olursa olsun bu iş için kararlıysanız, C (veya C++ veya Visual C++, benzer bir versiyon veya varyantı) öğrenmek durumundasınız. Hacker olan kişiler birden fazla dil bilirler. Sebebi her işleme uygun olan tek bir dil bulunmayışıdır.

Bugünlerde çoğu kişi Windows 98-ME kullanıyor. Fakat bu sistem; sadece 16-bitlik DOS 'un üzerine yapılan yama ile 32-bit'e çıkartılan bir işletim sistemidir. Gerçek bir işletim sistemiyle çalışmalısınız (Linux, Windows NT, Mac OS, OS/2 ...). Yalnızca bir işletim sistemi bilerek hacker olunmaz. Linux, hackerların rüyasıdır. Bütün kaynak kodlar bedavadır. Bu sisteme olabildiğince fazla vakit ayırın, analiz edin, iyi şekilde öğrenmeye çalışın. Bu sisteme kendiniz bir katkı yapabilir belki de, kendi özel sisteminizi yazarsınız.

Klavye çok vakit geçireceksiniz. Daktilo bilmeniz faydalı olacaktır. Daktilo programı edinerek çalışmalar yapabilirsiniz.

Bilgi sahibi kişilerle iletişim kurmaya çalışın, onlardan öneri alın. Bilgisayar kulüplerine, email gruplarına dahil olun. IRC'de insanlarla konuşun, haber gruplarına, webforumlara kayıt olun. Bildiklerinizi siz de sunarsanız onların da katkı yapmasını sağlarsınız. Proje oluşturun ve yapın. Proje belirlemek ve anlayarak tamamlamak faydalı olacaktır. Kolay olan bir projeyle başlayıp, zamanla geliştirebilirsiniz. Bir ikon oluşturun. Sistemi size uygun şekle getirmeye çalışın. Mesela; Windows98 de ilk açılış ekranını değiştirmek. Sonrasında birkaç ortak işlemi uygulayabilecek bir script yazmayı deneyin ya da bir dosyayı değiştirebilen program yazın.

İnterneti çok iyi kullanmalısınız. Arama motorlarıyla ilgili yardım dosyalarını inceleyin. Setler halinde çok özenli Bookmarks oluşturun. Sonrasında diğer internet araçlarına geçiş yapın. Gopher, IRC kullanmayı da öğrenin. Farklı yerlerde önemli bilgiler bulabilirsiniz. Aklınıza takılanlara yanıt bulabileceğiniz alanlara ulaşmak için uğraşın. Bunlarla başlayarak siz de katkıda bulunduğunuzda, web dahil, bir hackerın etkisini göreceksiniz.

Hackerlar farklı isimlerle tanımlanırlar:

Black-hat hacker: Virüs yazarlar, deneme sürümü olan programlara ait deneme zamanlarını kıran küçük programlar yaparlar, veri kaybına yol açarlar. Yasa dışı çalışmalar yaparak ve çoğunlukla da sebep oldukları zarardan ötürü uzun hapis cezasına çarptırılırlar. Cracker olarak da bilinirler.
Grey-hat hacker: Ara sıra ortaya çıkardıkları muzip hareketler yüzünden büyük kaoslara neden olabilirler. Zararı anladıklarında artık geç olabilir ve onlar da hapishane yolunu görebilirler.
White-hat hacker: Hack dünyasının soylu şövalyeleridir. Sahip oldukları bilgiyi iyi yönde kullanırlar ve en fazla bilgiye sahip olan kişilerdir. Bir sistemde veya programda hata saptadıklarında bir araya gelip çalışma yaparak sorunun kaynağına kadar inerler. Bu çabalarının sonucunda yüksek maaşlı network adminliği işine, programcılık için veya güvenlik danışmanlığına getirilirler.

Hacker olabilmek için; bir işletim sistemini ve/veya programlamayı detaylı öğrendiğinizde exploitlerin çalışma mantığını da anlayacaksınız. Exploitleri kavradığınızda, diğer bilgileri de birleştirerek sisteminizi crackerlardan korumayı da artık bileceksiniz.

Bu anlılan adlar dışında bir de Lamer adıyla anılanlar vardır, bunlar hacker olmanın yanına bile yaklaşamamış kişilerdir. Başkasına ait email hesabını kırılmasını veya sitelere saldırılmasını talep eden, Sub7 vaya Back Oriface hakkında sürekli konuşan, her daim soru sorup herhangi bir yazı, kitap okumaya yanaşmayan, hiç çalışma yapmayan, gereksiz şekilde farklı kişilerden yasaya aykırı iş yapmasını talep eden şahıslar "Lamer" olarak anılmaktadır.

Hackerlık, kendine alanlarında ve kurallarında, gerçekçi, ve güçlüdür. Hacking dünyasında yer alabilmek için, bu işe ciddi yaklaşan sizler de sorumluluklar alabilmeli, kendi gücünüzü ortaya çıkarmalı ve beklentilerle yaşamayı da kabullenmelisiniz.

Tam bir hacker olmak , uzmanlaşmak istiyorsanız, edineceğiniz bilgileri doğru işlerde kullanın. Başarılı olmanın anahtarı sizde. Özenli çalışın, öğrenebilmek için merak edin, konuları ayırt edin, iyi anlayın, bilgisayarın kurdu olun. Eriştiğiniz her detayı iyice okuyun ve kendi çalışmalarınızı gerçekleştirin.

Teknoloji gün geçtikçe ilerliyor ve her şey sürekli güncelleniyor. Bu güncellemeleri takip etmek hacker için de çok önemlidir. Teknolojideki yenilikleri izleyin ve bu değişimlere göre de denemeler çalıştırın.SİTESİ İÇİN TIKLA

Kısa olarak hacker olabilmek için; işletim sistemlerinden birinde uzman olun, programlama dili öğrenin, Tcp/Ip, Ethernet, FDDI gibi teknolojileri öğrenin, Exploitlerin çalışmasını tam olarak öğrenin, lamer davranışlarında bulunmayın, kaynakları anlayarak iyice okuyun, bir bilgiye ulaşamıyorsanız sorun ve her zaman öğrenmek için çaba harcayın.

0 yorum: