14 Aralık 2011 Çarşamba

Fraud Protection (Sahtekarlık Koruması) Nedir?

Fraud Protection (Sahtekarlık Koruması) Nedir?

Fraud Protection; ClickMerkez altyapısı üzerinde çalışan  ve 2 ayrı aşamaya sahip önleyici bir sistemdir.

Fraud Protection (Sahtekarlık Koruması) Nasıl Çalışır ?

İlk aşama; ClickMerkez tarafında  yapılan kontrolleri kapsamaktadır.
  • ClickMerkez platformunda çalışan otomatik kontrol sistemi; satışları, kayıtları, tıklamaları birçok değişkene göre analiz eder ve rapor olarak ClickMerkez yönetimine gönderir.
  •  ClickMerkez yönetimi, bu rapor üzerinde araştırma yapar ve şüpheli işlemleri inceleme altına alır.
İkinci aşama; Vendor ve ClickMerkez arasında ortaklaşa gerçekleştirilen kontrol sürecidir.
İlk aşama sonucuda oluşan şüpheli; satışlar, kayıtlar, tıklamalar tek tek Vendor ile birlikte kontrol edilir. Geçersiz, sahte bilgiler içeren işlemler “RED Edildi” olarak etiketlenir. RED işlemi; sistem tarafından otomatik yapılabildiği gibi, gerekli incelemeler sonucunda ClickMerkez yönetimi tarafından da yapılabilmektedir.

Fraud Protection (Sahtekarlık Koruması) Neden Var?

Fraud Protection (Sahtekarlık Koruması); ClickMerkez, Affiliate ve Vendor haklarını korumak ve  sahte işlemlerin önüne geçmek için sisteme hizmet etmektedir. ClickMerkez platformu üzerinde buluşan Affiliate ve Vendorların güven içerisinde para kazanmaları temel hedefimizdir. Sahte işlemler ise bu yapıya zarar verebilecek önemli etkenlerden bir tanesidir.
Sisteme kayıtlı tüm Vendor’lara güçlü ve güvenilir bir Affiliate Ağı sunmak istiyoruz. Bu yapı içerisinde, verilen komisyonların, hak eden kişilere dağıtılmasını sağlamak bizim görevimizdir.

Fraud Protection (Sahtekarlık Koruması ) Sonuçları Nelerdir?

Fraud Protection sistemine takılan işlemler, doğrudan size yöneltilmiş bir sahtekarlık suçlaması değildir. Yayınladığınız linkleri kullanarak  bu tür girişimler içine giren 3. şahıslar olabilir. Özellikle kayıt başı komisyon veren ürünlerde, kazancınızın bir kısmını kayıt olan kişiye vermeyi önerdiğiniz durumlarda bu problem ile yüz yüze gelebilirsiniz. Siz  yapmasanız bile oluşan komisyonlardan kazanç elde etmek isteyen 3. şahıslar sahte bilgilerle formları tekrar tekrar doldurup, geçersiz işlemler oluşmasına sebep olabilirler.
Bu ve buna benzer durumlar tespit edildiğinde, ilgili Affiliate (-lere)  ClickMerkez tarafından uyarı yazısı gönderilir. Aynı işlemler tekrarlanmaya devam edildiği takdirde, Affiliate kaydı ve oluşan komisyonlar sistemden kalıcı olarak silinir.
Affiliate’ler için Fraud Protection, kaliteli ve sağlam trafik oluşturma zorunluluğu getirmektedir. Affiliate olarak, kampanya ile ilgilenen ziyaretçileri,  siteye yönlendirmek kazancınızı arttıracaktır. Fraud Protection sistemine takılan işlemler sayesinde, yaptığınız tanıtımları gözden geçirme ve iyileştirme fırsatı yakalayabilirsiniz.

0 yorum: