27 Aralık 2011 Salı

Niğbaş, halka arz edilecek

Işıklar Holding bünyesinde bulunan Niğbaş Niğde Beton Sanayi, halka arz edilecek.


Şirketin yazılı açıklamasına göre, Niğbaş’ın sermayesi 22 milyon liradan 27 milyon liraya yükseltilip, artırılan 5 milyon liralık kısım, şirket ortaklarının rüçhan hakları tamamen kısıtlanarak, İMKB Birincil Piyasa’da talep toplama ve satış yöntemi ile halka açılacak. Niğbaş, Işıklar Holding bünyesindeki 5’inci halka açık şirket olacak.


Niğde’deki fabrikalarında hazır beton, betonarme prefabrik yapılar, santrifüjlü beton elektrik direkleri, beton parke, beton şehir mobilyaları ve yapı kimyasalları üreten ve aktiflerinin toplamı 43 milyon lirayı aşan şirket, Gedik Yatırım aracılığıyla, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na (İMKB) başvurularını yaptı.


Halka arzdan elde edilecek kaynak, üretim hacmini büyütmek, ürün gamını genişletmek ve istihdamını artırmak üzere yatırıma dönüştürülecek. Halka arz sonrası şirketin prefabrike beton üretim kapasitesini 121 bin 300 tondan 200 bin tona çıkarmak ve Niğde Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arazide yeni bir beton kiremit fabrikası kurmak hedefleniyor.


0 yorum: