5 Kasım 2013 Salı

EK İŞ ARIYORUM DİYENLER

Evden home office çalışabileceğiniz, internetten sermayesiz ya da sermayeli olarak para kazanma yöntemidir. Bir ürünü satın almaya gerek olmadan kendi ürününüz gibi evinizde internetten sadece özelliklerini anlatan bilgilerle ve ürün fotoğraflarıyla yine internet kullanıcılarına satmanızı sağlayan, daha çok bilgi ve emeğe dayalı bir e-ticaret yöntemidir.


Ek iş arıyorum diyenler evde sadece internet ve bilgisayarı ile ünlü alışveriş sitelerine reklam ortaklığı yapabilir.

Sitedeki kazanmaya başlayan kişilerin yorumlarına bakarsanız reklam yöntemine bağlı olarak 1-3 ay içerisinde aylık 500 TL civarı, 1 yıl içerisinde aylık 1500 TL sabit gelire ulaşacağınız bir ek iş olduğunu görebilirsiniz.
San Francisco üniversitesinin birkaç yıldır sertifika programı olarak eğitimini verdiği İngilizce adıyla “affiliate marketing” bireysel internet pazarlama, ülkemizde bir anda popülaritesi artan bir meslek halini aldı. Bu sayfadan üniversitenin eğitim programına bakabilirsiniz. Dikkat ederseniz açılan sayfada bu eğitimin $2,280 olduğunu görebilirsiniz. Hemen endişelenmeyin. Ben size kısa ve anlaşılır bir şekilde çok ayrıntıya girmeden anlatmaya çalışacağım.


Satış ortaklığında para kazanma stratejisi şöyledir:

İnternet üzerinden satış ortaklığı veren alışveriş sitelerinin (Buradan bazılarına bakabilirsiniz) ürünlerini, yine internet üzerinden reklamını yaparak isterseniz hiç sermaye koymadan, isterseniz ücretli reklam yöntemlerini kullanarak reklamını yaparak bu alışveriş sitelerinin ürünlerini tanıtıp reklamlarınız sayesinde oluşan ticaretten komisyon aldığınız kazanç stratejisidir.
Her alışveriş sitesinin satış ortaklığında komisyon oranları farklıdır. Komisyonlar ürün kategorisine göre değişmektedir. Elektronik kategorisinde %5-6’larda olan komisyonlar hediyelik eşya kategorilerinde %30’lara kadar çıkıyor. Örneğin bu siteye bakabilirsiniz. Bazı alışveriş siteleri ise sadece ürün satışından değil, aynı zamanda siteye kazandırdığınız üye başına da 1-5 TL arasında ödeme yapmaktadır.

Satış Başına Komisyon ya da Üye Başına Kazanç

Satış ortaklığı siteleri iki farklı kazanç programından oluşuyor. Her satış başına ürün fiyatı üzerinden komisyon veren programlara ya da internetteki tanıtımlarınız vesilesiyle siteye kazandırdığınız her üye başına ödeme yapan alışveriş sitelerinin ortaklık programlarına katılabilirsiniz.
Bazıları satıştan kazanç vermeyip sadece kazandırdığınız üyeden 1 TL ile 5 TL arasında kazanç verebilir. Bazıları sadece satış olduğunda komisyon, bazıları ise her ikisi için de ödeme yapabilir. Bu birazda alışveriş sitesinin ne sattığı ile ilgilidir.
Örneğin bazı siteler hiç bir şey satmaz fakat üye kazanmak ister. Bazıları ise önce üye kazanıp bu üyelere çeşitli promosyonlarla reklam mailleri yollayabilir. (Üye başı kazanç veren alışveriş siteleri için buraya bakınız.)
Aynı satış ortaklığı programında üye başına ödeme ve satış başına komisyon olarak ikisini birden yapmanız mümkün.
Örneğin; üye olduğunuz ortaklık ağının size özel olarak verdiği satış bağlantısı ile satış ortağı olduğunuz ürünlerin tanıtım ve reklamlarını her gün ziyaret ettiğiniz sitelerde yapabilir ve bu bağlantı üzerinden gerçekleşen satın almalardan komisyon alabilirsiniz. Yönlendirdiğiniz internet kullanıcıları herhangi bir ürün almasa bile üye olduğunda yine gelir elde edersiniz. Veya her ikisi birden de olabilir. Dilerseniz bir web site kurarak, dilerseniz reklam ağlarından ücretli reklam vererek maliyet ve kazanç oranını ayarlayıp sabit bir gelire ulaşabilirsiniz. (ör. tıklama başı 0,7 TL ödeyip kaydolan her kişiden 2 TL alabilirsiniz.) Biraz araştırdığınızda zaten internetteki e-ticaret’in bundan ibaret olduğunu fark edeceksiniz. En önemli faktör doğru yerde ve doğru zamanda reklam vermektir. Bu konuda GooMass eğitim setinden faydalanmanızı öneririm.
 Elimden geldiğince sade bir dille basit bir şekilde sistemin çalışma mantığını anlatmaya çalıştım fakat bu sistem üzerinden bir süre sonra hiç çalışmadan (yani önce bir süre çalışıp sistemi oturttuktan sonra) otomatik bir şekilde pasif kazanca sahip olmanın yolları mevcut.
Aklınızda pek çok soru olduğunu tahmin edebiliyorum. Genelde en çok sorulan, “alışveriş sitesi müşteriyi benim yönlendirdiğimi nasıl anlayacak?” gibi sorular. İşte bunun gibi işleri yukarıda resimde görüldüğü gibi üyesi olduğunuz aracı kurum olan ortaklık ağı yapıyor. Üye olduğunuz ağa hem siz kayıtlısınız, hem de ortaklık programının sahibi kayıtlıdır. Size çok özel bir satış linki verilir. Bu linkten gelen tıklamaların hepsi size aittir. Şimdi bunları kafanıza takmayın. Asıl önemli olan bu programlara nasıl müşteri sağlayacağınız’dır.
Yukarıda size pasif kazançtan bahsetmiştim. Daha önce yine bazı makalelerimde pasif kazancın ne olduğunu anlatmaya çalışmıştım. Pasif kazanç, yani bir süre sonra kendi kendine işleyen bir çalışma sistemi oluşturmak için otomatik çalışan bir reklam döngüsü oluşturmanız lazım. Siz uyurken dahi reklamlar dönecek ve insanlar bir ürün alırken araştırma yaptığında sizin reklamlarınızı görecek.
Şunu unutmayın. Ben nice satış ortakları gördüm ürün sahibinden çok daha fazla satış yapıyor. Çünkü alışveriş sitelerinin başındaki pazarlama çalışanları sizden daha zeki insanlar değil. Genelde küçük sermayelerle kurulan fakat internetin gücüyle bir anda büyüyen şirketler. Pazarlama ve internet reklamcılığını iyi bilmek için illaki bu işin üniversitesinden mezun olmak gerekmez.
Pasif kazanç tabi ki hiç çalışmadan olmaz. Önce biraz çok çalışıp sonra az çalışarak kazanmayı kastediyorum. Yine ilgileneceksiniz ama çok fazla zaman gerektirmeyecek.
Bunun en iyi yollarından birini buradaki çiftçi satış ortağı makalesinde anlatmış. Mutlaka bir göz atın. Kısaca özetlemek gerekirse Google arama sorgularında 7/24 görünen içerik sayfaları veya reklamlar anlatılıyor.
Alacağınız eğitimler bu alışveriş sitelerine müşteriyi nasıl sağlayacağınız, hangi tür ürünleri nasıl pazarlamanız gerektiği gibi pek çok eğitimde size yardımcı olabilir. Deneme/yanılma yerine bilen kişilerden eğitim almanız önerilir. Yapılan hatalı reklamlar zaman kaybına veya sermayeli reklam veriyorsanız sermaye kaybına neden olur. Sermaye dediğimizde korkmayın. Bunlar 20-30 TL gibi küçük reklam sermayeleri olur. Zaten kazanç geliyorsa sermayeyi de arttırabilirsiniz. Eğer bir web sitesi kurarsanız, hiç reklam ücreti ödemeden sermayesiz bir şekilde arama motorlarından gelen ziyaretçilere nasıl ürün satacağınızı yine GooMass derslerinde öğrenebilirsiniz.
 Ek iş arıyorum diyenler için evden yapılabilecek en uygun ek iş olduğunu düşünüyorum. Türkiyede ürünlerini satış ortaklığı modeli ile satan bazı alışveriş sitelerine “Satış Ortaklığı Programları” sayfasından bakabilirsiniz.

0 yorum: