1 Ekim 2011 Cumartesi

Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing) Sistemi Nedir?


AFFİLİATE MARKETİNG EĞİTİMİ


İnternet teknolojisi son yıllarda hızla gelişmekte ve ülkeler arası sınırlar yok ederek ticari hayata büyük bir hız katmıştır. Bu hızlı gelişim ile birlikte internet üzerinde farklı isim ve başlıklar altında birçok ticari şekil oluşmuştur.  Bu sistemler, internet kullanıcılarına, interneti kullanmak suretiyle satış yaparak aile ekonomilerine ek bir gelir sağlamış ve bu internet kullanıcılarına bu farklı sistemler büyük kazançlar elde etmelerine sebep olmuştur.


Bu ticari yapıları kullananlar için hiçbir sermaye ve birikime gerek yoktur. Bu ticari yapıları kullanmak için sadece internetin milyonlara ulaşan sınırsız iletişim gücü sizlere yetecektir.


Her hangi bir ticari bir unvanınız olmadan ve hiç bir yatırım yapmadan dünyanın her yerine istenilen ürünü ya da bir hizmeti tanıtarak satış yapabilir ve bir ek gelir elde edebilirsiniz.


İşte bu sistemler içinde en önemli ticari oluşum Affiliate marketing yani satış ortaklığıdır. Satış ortaklığı (affiliate marketing) sisteminde kazanç, internet üzerindendir ve bir alıcı ile bir satıcı vardır.Bir de bu ikisini buluşturarak aracılık eden bir affiliate ağı (satış ortaklığı havuzu) vardır.Bu sistemde gelir bu ticarette elde edilen komisyonlardan oluşur.


Affiliate marketing (Satış ortaklığı), son yıllarda  internet ticaretinde en çok prim yapan satış sistemidir.  Çünkü bu sistem isteyen herkese internet üzerinden kazanma fırsatları sunarken ürün ya da hizmet sahiplerine de tanıtım ve reklam maliyetlerini düşürerek büyük kazançlar sağlamaktadır. Bu tanıtım gücü ile satışa çıkan bir ürün ya da hizmet çok kısa bir süre zarfında milyonlarca kişiye ulaşır ve hem ürün sahibi hem de satış ortağı kazanır.


Bu sistemde yani satış ortaklığı sisteminde, satış ortağı olan kişinin ürün konusunda herhengi bir sorumluluğu yoktur. Sorumluluk tamamen ürün sahibine aittir. Çünkü ürün, ürün sahibine ait internet sitesinde satılır.Satış ortağı olarak bizler sadece o ürün yada hizmet ile ilgili tavsiyelerde bulunur ve ürünün reklamını yaparız.Alıcıyı ürünün web sayfasına yönlendiririz.


Satış Ortakları ürün ile ilgili bu reklam ve tanıtımları, internet üzerinden ve internet üzerindeki reklam araçlarını ve sosyal medyayı kullanarak yapabilirler. Ancak en karlı ve an hızlı satışlar, satış ortaklarına ait olan web sitelerini (xdükkan) kullanarak yaptıkları tanıtımlar neticesinde oluşur. Böylece ürünü almak isteyen potansiyel müşteri ile daha fazla iletişim kurarak ihtiyaçları konusunda yönlendirme yapabilirler.


Satış ortakları satmak istedikleri ürünlere, iki şekilde  satış ortağı olabilirler.Bunlar;
1- Ürün sahiplerine ait internet sitelerinden


2- Satış ortaklığı havuzları olarak ta tanımlanan ve kazançlı bir çok ürünü bir arada bulunduran affiliate ağı dediğimiz teknolojik yapılardan


Bu sistemlerden 2.sinin en önemli avantajı güvenilir ödeme sistemlerini barındırmalarıdır. Satış ortakları, bu sayede satışına aracılık ettikleri her ürün için ürün sahipleri ile iletişime geçmeden ve sorun yaşamadan elde ettikleri komisyonlarını bu havuzlardan belirli periyotlarla alabilirler.


Dünyada bilinen bir çok satış ortaklığı havuzu vardır. Bunlardan bazıları;Clickbank,Plimus,Amozon olarak sıralayabiliriz. Artık ülkemizde de bu havuzlar oartaya çıkmaya başlamıştır. Bunların en önemlisi XTİCARET’tir, XTicaret Türkiye’de kurulmuş ilk satış ortaklığı havuzu olma özelliğine sahiptir. Ürün sahiplerinin satış ortaklığı gücü ile satmak istedikleri ürünleri etik kurallar çerçevesinde inceleyerek satışa uygun olup olmadığını kontrol eder. Ürün sahibinin, ürünün tanıtımı, müşteriye sunumu, ürüne ait internet sitesinin yapısı ve satış ortaklarına verilecek komisyon tutarları konularındaki bilgilendirmelerini yapar. Satış sonrası satış ortağı komisyonlarını ve ürün bedellerini ve bu kazançlara ait resmi vergilerini öder. Bu iş akışındaki tüm teknolojik alt yapıyı sağlar.


Son olarak internetten para kazanmak, ek gelir elde etmek isteyenler için en tatlı ve en güzel gelir satış ortaklığı ile kazanılan paradır. Bir kazanmaya başladığınızda tadını alırsınız ve sürekli bu işi yaparsınız.


Satış ortaklığını size hazır bir şekilde sunan XTicaret tarafından hizmete sunulan hizmet konusunda bilgi almak için burayı ziyaret ediniz. Gerekli formu doldurup sistemi tanımaya başlayınız.BURADANŞimdi ise size bir satış ortaklığı sistemi örneği sunmak istiyorum. Mesela; burada ki ürünü almak istediniz ve ürün sayfasına gidip ürünü aldınız. Bu ürüne satış ortağı olan ben, satış ortaklığı havuzunda ürünün satıldığını ve hak ettiğim komisyonu görür ve zamanı geldiğinde paramı talep ederek hesabıma geçirebilirim.


Umarım faydalı bilgiler edinmişsinizdir.Aklınıza takılan soruları yorumlarınızla sorabilirsiniz. Şimdiden bol kazaçlar…

İnternetten Türkçe siteler ile sermayesiz, risksiz ,blog yazarak ve sabit ek gelir elde etmenin yollarını Canlı seminerler desteğinde öğrenmek içi buraya tıklayın.  Clickbank ile para kazanmayı öğreten en iyi eğitim kiti için  ise buraya tıklayın.

0 yorum: