30 Aralık 2012 Pazar

Obama’nın Cumhuriyetçiler’e geçici planı hazır

ABD Başkanı Barack Obama, Kongre liderlerini bugün Beyaz Saray‘da ağırlamaya hazırlanırken, teklif edeceği çözümün detayları da yavaş yavaş netleşmeye başladı

Başkan Obama‘nın planlarına dair bilgisi olan ve görüşmelere yakın olan iki Demokrat Parti üyesinin verdiği bilgiye göre, ABD Başkanı, mali uçurumun etkisini azaltabilecek bir plan sunmaya hazırlanıyor.

Cumhuriyetçi Parti’den John Boehner ve Mitch McConnell’ın yanı sıra Demokrat Parti’den Harry Reid ve Nancy Pelosi‘yi bugün Washington saatiyle 15:00'da ağırlayacak olan Obama, George W. Bush dönemi vergi kesintilerini yenileyecek bir plan önerecek.

Yıllık geliri 400,000 dolar veya altında olan orta sınıf aileler için bu vergi kesintilerinin devam etmesini önerecek olan Obama‘nın aynı zamanda işsizlik sigortasının 2013 yılı sonuna kadar uzatılmasını da teklif edecek.

Yetkililer, planın aynı zamanda bazı federal harcama kesintilerini erteleyeceğini de dile getirdi.

Başkan Barack Obama, daha önce yaptığı konuşmalarda vergi artışının yıllık 400,000 dolardan daha fazla kazananlara uygulanacağını belirtirken, Temsilciler Meclisi lideri Cumhuriyetçi John Boehner, son anda iptal ettiği B Planı’nda bu artışın yıllık geliri 1 milyon dolar olanlara uygulanması gerektiğini belirtmişti.


View the original article here

0 yorum: