15 Kasım 2012 Perşembe

Çaycılık Yaparak Para Kazanma

Türkiye’de yapılması en zor işlerden bir tanesidir çaycılık. Müşteriyi memnun etmek zordur, kimi açık çay ister, kimi demli, kimi sade kahve ister, kimi şekerli, 2 dakika geç kalırsan yersin fırçayı. Ülkemizde para kazanmak gün geçtikçe zorlaşıyor, hele birde sonra dan görme patronlara düştüyseniz vay halinize.

Bu makalemizde size çaycılıktan bahsedeceğiz. Çaycılıktan para kazanmak çok zordur, sabah erken kalkıp yollar bomboşken yola çıkıp daha hiçbir esnaf dükkanını açmadan gelip çay demlemektir çaycılık. Bu işten para kazanmak istiyorsak, müşteri memnuniyeti çok önemli, günümüzde her önüne gelen çaycılık yapabileceği için farkımızı damak tadıyla hissettirmemiz gerekiyor.

Çaycılık yapan garsonlar çok saygılı, ve güvenilir insanlar olmak zorunda.

Çünkü çay servisi yapılan iş yerlerinin birer elamanı gibidir, günün çoğu zamanı iş yerlerinde servis hallinde olduğu için, o yerde neler olup bittiğini, müşterileri, çalışanları hepsi ile iç içedir. Burada o garsonunun üzerine düşen, sadece servisini yapıp başka bir şeyle ilgilenmemektir. Servis esnasında müşterilerle gereksiz diyaloglar kurmamalıdır, çay servisleri çok dikkatli ve itina ile yapılmalı, her türlü kazadan açıkçası sakarlıktan kaçınılmalıdır.
Çaycılık mesleğinde bir değer ve aslında en önemli konuda temizlik ve hijyendir. Kullandığımız ürünler kaliteli olmalıdır.

Müşterinin damak zevkine hitap etmelidir. Kullanılan bardaklar büyük bir titizlikle yıkanmalı ve en ufak bir leke olmayacak şekilde kurutulmalıdır. Kesinlikle ıslak bardakla servis yapılmamalıdır, günlük temizlik dışında en az hafta da bir kez bardaklar kaşıklar, dezenfekte edilmelidir.

Kısaca çaycılıkta para kazanmak için yapılması gereken temel kuralları sıralamak gerekirse, temizlik ve hijyen, zamandın da ve kesintisiz servis, müşterinin damak tadına uygun çay, müşteri ile gereksiz diyaloglardan kaçınmak, saygı ve kaliteli ürün.

Bir önceki yazımız olan Terzilik Yaparak Para Kazanma başlıklı makalemizde Para Kazanma, terziler ve terzilik hakkında bilgiler verilmektedir.


View the original article here

0 yorum: