16 Kasım 2012 Cuma

Hosting Sitesi ile İnternetten Para Kazanma Yolları

Web siteleri çoğaldıkça hosting firmaları da çoğalıyor. Dünyanın en büyük ticaret hacmine sahip olan web sektörü gün geçtikçe büyüyor yeni iş alanları ve binlerce kişiye istihdam sağlıyor. Bu büyük pastadan pay alabilmek artık hiçte kolay değil. İnternet ortamı sanal bir ortam olduğu için müşteriler üründen önce kaliteli ve güvenilir siteler arıyor.

Ülkemizde de yüzlerce Hosting hizmeti sağlayan siteler var fakat kaç tanesi işini dört dörtlük yapıyor tartışılır. Hosting siteleri web teknolojisi sattığı için bizce en son teknoloji kullanarak müşteriye kalitesini hissettirmesi gerekir. Web hosting işi oldukça meziyetli ve an be an takip gerektiren bir iştir.

Müşteri siteye girdiği ilk anda güvende olduğunu hissetmelidir. Bunu sitenin tasarımı ile gerçekleştirebiliriz. Tasarım kesinlikle çok cafcaflı olmamalı fakat çok da sade olmamalı yani bunun ortasında müşteriye aradığı ürünü kolayca bulabileceği bir tasarım işimizi çok kolaylaştıracaktır. Tasarımdan sonra hosting sitelerinde en çok aranan özellik tabi ki ürünlerin fiyatlarıdır.

Fiyatları belirlerken maliyetimizi hesaplayıp belirli bir kar marjı koyup müşteriyi çok zorlamayacak fiyatlar belirlemeliyiz. Bunun aksini yapığımızda 3 liralık ürüne 5 lira çekersek siteyi ziyaret eden kişilerin büyük çoğunluğu alışveriş yapmadan çıkacaktır. Aynı şekilde 3 liralık ürünü 2 liraya satmak da firmanın sonu olacağı için doğal olarak müşteriyi de olumsuz şekilde etkileyecektir. Diğer bir husus da Serverlar, seçim yaparken mutlaka kaliteli ve son sistem işlemcisi, ramı yüksek server seçmeliyiz.

Artık herkes web sitelerini gezerken hızına dikkat ediyor ve bir çok kişi 5 saniyeden fazla açılış süresi olan web siteleri daha sayfa yüklemeden kapatıyor. Bu durumu genelde tüm webmasterler bilir bunu göze alarak sunduğumuz hosting ürünü oldukça hızlı olmalıdır.

Hosting sitelerinin en yorucu işine geldi şimdi sıra.

Nedir bu yorucu iş?… Ürünü sattıktan sonra müşteri tarafından gelen her türlü isteğe en kısa sürede ve müşteriyi memnun edecek şekilde cevap vermektir.

Siz ne kadar gösterişli site kurarsanız kurun, Serverlar ne kadar hızlı olursa olsun eğer müşteriye zamanında ve gerekli teknik desteği veremezseniz müşterileriniz başka firma arayışına gireceklerdir. Bir hosting sitesi ile para kazanmak için bu yazdıklarımıza dikkat etmeniz sizin çıkarınıza olacaktır saygılarımızla…

Bir önceki yazımız olan Çaycılık Yaparak Para Kazanma başlıklı makalemizde çaycılar, çaycılık ve Para Kazanma hakkında bilgiler verilmektedir.


View the original article here

0 yorum: