12 Kasım 2012 Pazartesi

Fizikçiler için Para Kazanma Yolları

Fizikçi maddenin enerjinin yapısını birbirleriyle etkileşimini araştıran kişilerdir. Araştırma konusunda yöntemleri belirler. Gözlem ve deneyler yapar. Araştırma sonucunu rapor eder. Fizikçi olmak isteyen bireyler.

Yüksek düzeyde genel yeteneğe sahip fizik, matematik, kimya gibi temel bilimlerde iyi yetişmiş dikkatli ve gözlem yapabilen yaratıcı kişiliğe sahip kişilerdir. Bu mesleğin eğitimi fen ve fen edebiyat fakültelerinin fizik bölümlerinde verilmektedir.

Eğitim süreci boyunca fizik kanunlarıyla ilgili her şeyin öğrenilmesi sağlanmaktadır. Eğitimini tamamlamış mesleğinde ilerlemek isteyen kişiler bir iş yerinde kalite kontrollü laboratuarlarda belirli konularda araştırmalar yaparak kısa zamanda uzmanlaşabiliyorlar.

Yaptıkları bilimsel faaliyetlerle aranan kimliğe sahip olabilirler. Bu işte gerçekten kendini göstermek çok önemlidir. Çünkü bu işin gereği en iyi bulma ve onu ispat etmektir. Zor olanı yaparak istediğiniz başarıya ulaşabilirsiniz. Fizik kendini işine adayanların işidir. Fizikçiler akademisyen bürokrat sağlık doktoru gibi mesleklerde ilerleme imkanı kazanabilirler. Türkiye de bu işte para kazanmak yüksek lisans yapılmadığı sürece zordur. Her işte olduğu gibi bu meslekte de kendinizi yetiştirmek gerekir. Kendini yetiştiren ve geliştiren her insan her yerde kolaylıkla iş bulabilir. Fizik bölümünü bitirip evde kendiliğinden iş bekleme doğru değildir. Araştırıldığı takdirde bir çok yerde iş imkanı sağlamakta. Başta konumunuz düşük olabilir. Başarınız kat edince istediğiniz seviyeye yükselebilirsiniz.

Örneğin ;fiziğin tıbba uygulanışı bir fizikçi tarafından yapılır. Fizikçilerin tıpta geniş çaplı çalışma alanları vardır. Günümüzde yeni açılacak olan üniversitelerin fizik alanında yetişmiş elemanlara ihtiyacı vardır. İyi yetişmiş fizikçi ülkemizde bugün ve gelecekte daima aranan kişilerdendir. Yaşam şartlarının ve çalışma imkanlarının zor olduğu bu çağda para kazanmak istiyorsanız geniş çaplı araştırmalar yapmanız gerekmektedir.

Bir önceki yazımız olan Fırıncılık Yaparak Para Kazanma Yolları başlıklı makalemizde fırıncılar, fırıncılık ve Para Kazanma hakkında bilgiler verilmektedir.

iyi bir fizikçi olmaksağlık alanında para kazanmak

View the original article here

0 yorum: