24 Ocak 2012 Salı

Affiliate Marketing Nedir?

Affiliate yani satış ortaklığı bir ürünün satışına aracılık eden ve bu satıştan satış başına komisyon kazanan kimsedir. Affiliate Marketing bu satışları yapıp komisyon kazanacak olan satış ortaklarının bu işi internet gibi büyük bir pazar üzerinden yürütmesi işidir.

Biliyorsunuz günümüz satışlarının büyük bir çoğunluğu internet üzerinden gerçekleşmektedir.bu hem alıcıların hem satıcıların hem de biz affiliate yani satış ortaklarının işine gelmektedir.Bu işler üzerinden dünyada milyonlarca kişi çok büyük paralar elde etmektedirler.Peki biz de  bu pastadan neden bir pay elde etmeyelim.

Affiliate Marketing sistemi sayesinde dünyanın bir ucundan başka bir ucundaki insana ulaşıp bir ürün satışı yapabilirsiniz.Bu durum insanı şaşırtıyor değil mi? Affiliate Marketing sisteminin diğer güzel bir tarafı da direk olarak satacağımız ürüne ihtiyacı olan kimselere ulaşmamızı sağlamasıdır.Peki bu işi nasıl yaparız dediğinizi duyar gibiyim.Bu durumda devreye Google,Yahoo,Bing ve benzeri arama motorları devreye girecek.Yani işin kısacası biz bu arama motorlarında ürünümüzü arayan kişilerin bulabilmesini sağlayacağız.Bu işi de reklam vererek ya da ürün hakkında site kurarak yapacağız.Affilate Marketing sisteminde tek  bir ürünü tanıtmak için yapılan sitelere Niche adı verilmektedir. Niche diğer bir anlatım şekliyle belli bir iş sektöründeki belli bir bölüme verilen isim demektir. Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse giyim sektörü ülkemizde büyük bir sektördür ama çocuk giyimi, erkek giyimi, bayan giyimi birer niche’dir.Gördüğünüz gibi büyük bir sektörde belli sınırları çizmiş olduk yani niche‘leri belirledik. Peki bu kadar şeyi bize niye anlattın diyeceksiniz.Niche olayı dar bir alanı ifade etmektedir.Bu durumda bu iş üzerinde aynı işi yapan kimse sayısı az olacaktır.Yani rekabetçilerimiz azalacak ve bizim satış yapma imkanımız artacaktır. Biz bu satışı sadece giyim diye belirleseydik bir o kadar fazla satıcılar ve affiliate ile rekabet etmemiz gerekecektir. Bizler ürün satışları için web siteleri yapacağız.Yani niche siteler.İş sadece bu kadar değil bir de bu sitelerin Google gibi büyük arama motorlarında üst sıralarda olması gerekmektedir.Çünkü en çok tıklama alan siteler Google ilk sayfalarında bulunan sitelerdir. Bu iş biraz zaman alıcıdır.Eğer ben bu kadar zaman bekleyemem diyorsanız kesinlikle üzülmeyin siteye sahip olmadan da satış yapma şansınız var. Tabiki bunun için biraz sermaye gerekli.Çünkü bu ürünler için internet üzerinde yayınlanacak reklamlar düzenlemeniz gerekmekte. Reklam da sermaye gerektiren bir olaydır.

İnternetten reklam verebileceğiniz başlıca siteler şunlardır: Google Adwords, Microsoft Adcenter, Bidvertiser ve benzeri siteler bulunmaktadır. İleriki yazılarmızda bu reklam verebileceğimiz siteler hakkında size bilgiler vereceğim.

Bu yazı bugün 1 defa, toplam da ise 35 defa okundu. En son okunma tarihi: 01.01.2012

Bu Yazıyı Faydalı Bulduysan Başlarının da Faydalanması İçin Paylaşabilirsin.

View the original article here

0 yorum: