28 Ocak 2012 Cumartesi

Facebook İle Para Kazanmak

Günümüzde kullanılan Facebook gibi sosyal ağların hayatımızdaki önemi vazgeçilemeyecek kadar büyüktür.Bizler bu sosyal ağlar üzerinden arkadaşlarımızla muhabbet etmekte ve video,resim,müzik paylaşımı yapabilmekteyiz.Peki Facebook‘un kullanımı sadece bundan mı ibarettir.Bunun cevabı tabiki hayırdır.
Dünya üzerinde yaklaşık 450 milyon kullanıcıya sahip Facebook ile para kazanmanın mümkün olduğunu biliyor musunuz? Evet yanlış duymadınız Facebook ile para kazanmak mümkündür.Dünya üzerinde Facebook sayesinde hatırı sayılır paralar kazanan binlerce kişi mümkün.Bu o kadar büyük bir pasta ki siz de bu pastadan kendi hakkınıza düşen payı neden almayasınız.Sanırım şu an bunun nasıl olacağı konusunda aklınızda bir düşünce oluştu.Ben de ilk duyduğumda aynı tepkiyi vermiştim.Bu konuda ilk yapmanız gereken bir Facebook hesabına sahip olmak olacaktır.
Bir ürün sahibi olduğunuzu düşünün bu ürünü satmak için müşteriye duyacaksınız.Peki her müşteri sizin ürününüzü satın alacak mıdır? Bunun cevabı hayırdır.Çünkü odaklı müşteriye ihtiyacınız olacaktır.Yani sizin sattığınız ürün ile ilgilenen müşteriye ihtiyacınız olacaktır.İlla bir ürün satmanıza gerek yok.Bilindiği üzere affiliate(satış ortağı) sistemi dediğimiz bir yöntem ile size ait olmayan ürünlerin satılmasını  sağlayıp bu satışlar üzerinden komisyon kazanabilirsiniz.Gerekli olan müşteriyi bulma konusunda devreye girecek yardımcı Facebook olacaktır.Oluşturduğunuz kişisel hesabınızda bulunan arkadaşlar arasında bu ürünlerin affiliate linklerini yayınlayıp ürünlerin satışlarını sağlayabilirsiniz.Bir başka bir yöntem olan hayran sayfaları ve grupları kurarak ürünlerinizin pazarlamasını bu sayfalar aracılığıyla yapabilirsiniz. Affiliate sistemi konusunda önceki yazılarımı okuyarak gerekli bilgiyi edinebilirsiniz.Daha bunun gibi bir sürü Facebook sayesinde para kazanma yöntemi bulunmaktadır.Bu yöntemler konusunda daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız TIKLAYINIZ!

0 yorum: