26 Ocak 2012 Perşembe

Clickbank Ürün Seçimi

Bir önceki yazımızda Clickbank’a kayıt olma konusunda bilgi vermiştik.Bu yazımızda Clickbank’tan ürün seçimini ve bu ürünü seçerken nelere dikkat edeceğimizi öğreneceğiz.Bu konuda çok dikkatli olmak gerekir.Çünkü Clickbank ürün seçimi affiliate olan bir kimsenin en dikkatli olacağı noktadır.
Clickbank‘a kullanıcı adımızı ve şifremizi yazıp giriş yaptıktan sonra üst menüler arasında bulunan “Marketplace“  linkine tıklıyoruz.Açılan yeni pencerenin solunda seçebileceğimiz ürün kategorileri bulunuyor. Bu ürün kategorileri yukarıdan aşağıya doğru olarak şu şekilde sıralanmışlardır:


Arts & Entertaintment: Sanat ve Eğlence
Betting: Bahis
Business / Investing: İş /Yatırım
Computers / Internet: Bilgisayar / İnternet
Cooking,Food & Wine: Yemek
E-Business & E-marketing: E-iş ve E-pazarlama
Education: Eğitim
Employment & Jobs: İstihdam ve İş
Fiction: Kurgu
Games: Oyunlar
Green Products: Yeşil Ürünler
Health & Fitness: Sağlık ve Fitness
Home & Garden: Ev ve Bahçe
Languages: Diller
Mobile: Telefon
Parenting & Families: Ebeveynlik ve Aile
Politics / Current Events: Siyaset / Güncel Olaylar
Reference: Referans
Self-Help: Kendi Kendine Yardım
Software & Services:
Spirituality,New Age & Alternative Beliefs:
Sports: Spor
Travel: Seyahat


Yukarıda görmüş olduğunuz kategoriler altında seçilmeye hazır binlerce Clickbank ürünü  bulunmaktadır.Ama bunlar arasından rastgele ürün seçmek doğru olmaz.Satış yapmak istediğimiz kategoriyi belirledikten sonra kategoriye tıklıyoruz ve ekranda onunla alakalı ürün listeleri görüntüleniyor. Biz bu ürünlerden kendimize uygun ürünü seçerken dikkat edeceğimiz bazı noktalar vardır.



Grav: Açılımı Gravity olan bu Grav bizim için en önemli bilgidir. Buradan bu ürünün ne kadar talep gördüğünü ve affiliateler tarafından ne kadar satıldığını bize göstermektedir. Ama Gravity değeri 100 üzeri olan ürünleri tercih etmeyin.Bu yükseklik değeri bu ürünün satıcısının ne kadar çok olduğunu yani piyasada rekabet olduğunu bize göstermektedir. Genellikle Gravity değeri 30-100 arasında olan ürünleri tercih etmenizde yarar var.Çok düşük Gravity değerine sahip olan ürünler de henüz satış durumunda kendini kanıtlamamış ürünlerdir.Bunların gidişatının da belli olmamasından dolayı da bu ürünleri seçmiyoruz.


Avg %/sale: Bu değer de bize bir ürün satışından elde edeceğimiz komisyonu göstermektedir. Yani 100$’lık bir ürün sattığımızı düşünürsek Avg %/Sale değerinin 75 olduğunu varsayarsak biz affiliateler bu satıştan 75$ komisyon almış olacağız. Genellikle bu komisyon değeri 50-75 arasında olan ürünlerin tercih edilmesinde yarar var.Satışını yapacağımız ürünü belirledikten sonra ürünün Avg $/Sale yani satış fiyatının altında bulunan Promote düğmesine tıklıyoruz.Daha sonra aşağıdaki gibi bir pencere karşımıza çıkıyor.



Yukarıdaki pencerede Clickbank kullanıcı adımızı mutlaka girmeliyiz.Ama Tracking ID girmek zorunlu değildir yani bizim tercihimize bırakılmıştır.Bu ne işe yarıyor peki diyeceksiniz. Bu takip kodu aynı ürünü farklı satış sitelerinde ya da reklamlarında satmaya çalışan affiliateler yani satış ortakları için ürünün hangi siteden veya reklamdan satıldığını belirten bir koddur.Bunu boş geçebiliriz.Clickbank kullanıcı adımızı girdikten sonra Create düğmesine basıyoruz.  Burada bizim karşımıza 2 satır halinde 2 tane link karşımıza çıkıyor.Üstte bulunan link ürünün direk satış linkidir.Yani bunu adres satırına yazdığımızda bizi hemen ürün satış sitesine yönlendirecektir.Altta bulunan diğer link ise bu ürün satış linkinin bir internet sitesine eklenmesi için kullanılan web site kodudur.Biz her zman üstte bulunan direk satış linkini tercih ediyoruz.Reklamlarımızı verirken her zaman üstte bulunan link seçilecektir.Ürün satış linkini elde ettiğimize göre bundan sonra yapacağımız ilk iş ürünün satışını sağlayacak bir web sitesi kurmak ya da ürünü tanıtan reklamlar oluşturmaktır.

0 yorum: