10 Ocak 2012 Salı

WordPress Nedir ?

WordPress dünyada en çok tercih edilen içerik yönetim sistemi diyebiliriz. Her geçen yıl popülerliği biraz daha artmaktadır. Kurulumu basit kullanımı çok kolay ve google dostu bir sitemdir. Günümüzde wordpress sistemi ile yapılamıyacak hiç bir site yok. Çoğunluk kişisel blog için kullansada, alışveriş sitesi, müzik dinleme siteleri, oyun siteleri ve kurumsal sitelerde elde etmek mümkündür. WordPress siteleriniz için ücretli veya ücretsiz binlerce tema ve eklenti mevcuttur. Zaman zaman bende bu temalardan payalşıyorum ve paylaşmaya devam edicem.


WordPress’e ait iki site bulunmaktadır. Bunlar wordpress.com ve wordpress.org siteleridir. WordPress.com üzerinden hesap açarak kendinize blog oluşturabilirsiniz. ( adınız.wordpress.com şeklinde ) Diğer site ise wordpress.org demiştik. Bu sitede wordpress kurulum dosyalarına ulaşabilirsiniz ve tüm tema ve eklentiler wordpress.org sitesi üzerinden  indiriliyor. WordPress sisteminin en sevdiğim yanı sürekli kendini güncellemesidir.Wordpress kurulum dosyalarını gördüğünüzde gözünüz korkmasın. Bu sistemi kullanmak için her hangi bir php css veya ileri düzey programlama bilmenize gerek yoktur.


Şimdilik wordpress hakkında diyeceklerim bu kadar. Daha sonraki konularımda wordpress kurulumunu resimli olarak anlatacağım ve daha sonra içerik yönetimi hakkında bilgiler vereceğim. Elimden geldiğince sizlere güzel temalar paylaşmaya çalışacağım.

0 yorum: