29 Haziran 2011 Çarşamba

Ford Otosan, ihracatta yüzde 36 artış sağladı



Ford Otosan, 2011’in Ocak-Mayıs döneminde 90 bin adet araç ihraç ederek, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artış sağladı.

Türkiye Otomotiv Sektörü’nde 9 yıldır liderliğini aralıksız sürdüren Ford Otosan, ihracat rakamlarıyla istikrarlı yükselişini sürdürüyor.

Ocak-Mayıs dönemi sonunda yaklaşık 90 bin adet araç ihracatı gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 oranında büyüme elde eden Ford Otosan, hem Türkiye hem de otomotiv sektörü ihracatından daha büyük bir büyüme elde etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre bu yıl Mayıs ayında ihracat, 2010 yılının aynı ayına göre yüzde 21,73 artışla 11 milyar 81 milyon 879 bin dolar seviyesinde gerçekleşti. Mayıs ayında en fazla ihracat yapan sektör, 1 milyar 676 milyon 935 bin dolarla otomotiv endüstrisi oldu. Sanayi sektörü alt başlığı altında yüzde 62,86 payla ilk sırada yer alan sanayi mamulleri içinde en büyük payı yüzde 15,13 ile otomotiv endüstrisi aldı.

Nuri Otay: “Önümüzdeki aylarda 3’ncü vardiyanın devreye girmesiyle yükselişimizi sürdürmeyi planlıyoruz”
Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, “2011 yılında da istikrarlı yükselişimiz devam ediyor. Hem ihracat yaptığımız mevcut pazarlarda payımızı artırıyor hem de yeni pazarlarda satış gerçekleştiriyoruz. Bugün Amerika, İngiltere, Almanya ve İtalya başta olmak üzere Brezilya, Arjantin ve Şili gibi 5 kıtada 70’den fazla ülkeye araç ihracatı gerçekleştiriyor, 75’den fazla ülkeye de yedek parça ihracatı yapıyoruz.

Mayıs ayında 20 bin adedin üzerinde Transit, Connect ve Cargo araç ihracatımız ile yıl toplamında yaklaşık 90 bin adetlik araç ihracat rakamına ulaştık. Haziran ve Temmuz ayları için de ihracat adetlerimizin artmasını hedefliyoruz” dedi.

Nisan ayı sonunda Türkiye otomotiv ihracatı sıralamasında ikinci sıraya yükselen Ford Otosan, özellikle artan araç ihracatının yanı sıra ağır ticari araç ve parça ihracatı ile gelir bazında ihracat lideri olma hedefine daha da yaklaştı.


Kaynak:mynet.com


View the original article here

0 yorum: