19 Haziran 2011 Pazar

Pound Not İndirim Tehlikesi 08 Haziran 2011

Pound Not İndirim Tehlikesi 08 Haziran 2011 foerx haberi nedir? Pound Not İndirim Tehlikesi 08 Haziran 2011 forex haberi hakkında ayrıntılar aşağıdadır buyrun

Asya ve Avrupa işlem saatlerinde paritelerde bant içinde hareketler görüldü.  Pound ise bu hareketlere katılmadı ve Moody’in İngiltere’nin AAA olan notunu kaybedebileceğini açıklaması sonrasında satış baskısı altında kaldı.  Moody’den yapılan diğer açıklamada ise şu an için İngiltere’nin notunun korunduğunu ve not indiriminin kuruluşun ana senaryosu olmadığı belirtildi.  

Konut piyasalarındaki zayıflık ve artan enflasyonist baskılar nedeniyle İngiltere ekonomisinde büyüme zayıf kalmaya devam ediyor. Moody’den gelen açıklamalar da ekonomik aktivitelerdeki zayıflamanın devam etmesi durumunda ülkenin çift dipli resesyonla karşı karşıya kalabileceği gerçeğini ortaya koyuyor.  Ancak pek çok analist İngiltere ekonomisinin düşük hızla da olsa büyümeye devam edeceğini ve ülkenin mali durumunun dengeli kalacağını düşüünyor.   İngiltere CDSleri açıklamalar sonrasında 2 baz puan yükseldi.  

İngiltere Merkez Bankası artan enflasyon ve düşük ekonomik büyüme ile başetmeye çalışıyor.  Özellikle de Avrupa Merkez Bankası Temmuz ayında faiz arıtımına gidileceği sinyali verirse Pound diğer yüksek riski para birimlerine kıyasla daha olumsuz bir performans gösterebilir.   

Avrupa’da ekonomik veriler EURUSD paritesinde destek sağlayamadı. Almanya’nın Ticaret Dengesi Rakamları beklenen 14 milyar seviyesi yerine 12 milyar olarak geldi.   Düşüşte ihracatların, küresel talepteki azalma ve artan kurların talebi baskı altında tutması nedeniyle %5,5 düşmesi etkili oldu.  Aşağı yönlü sürprizlere rağmen Almanya’nın Ticaret Dengesi veri oldukça sağlıklı seviyelerde kalmaya devam ediyor. Ticaret Fazlası hala çift haneli rakamlarda.  

Amerika işlem saatlerinde Bej Kitap Raporu takip edilecek.  Rapor, Ben Bernanke’nn Amerikan ekonomis ile ilgili açıklamalarını destekleyecektir. Bu durumda büyüme ile ilgili endişelerin artması risk trendlerinin etkisini önüne geçebilir ve Dolar baskı altında kalabilir.  USDJPY paritesi 80,00 seviyesinin altına indi. Veriler kötü gelirse  79,50 seviyesi test edilebilir.  EURUSD paritesindeki yükseliş ise 1,4700 seviyesi ile sınırlı kalıyor. Eğer yarın Avrupa Merkez Bankası faiz artırım sinyali verirse bu seviye de yukarı kırılacaktır.

AKPC_IDS += "13235,";Popularity: 1%

Etiketler:ingiltere ekonomisi, Ticaret Dengesi Rakamları, çift dipli resesyon, Bej Kitap Raporu, pound

View the original article here

0 yorum: