23 Temmuz 2011 Cumartesi

Eurobank Tekfen Satılıyor!

Yunanistan’ın borç krizi Türkiye’de yankı buldu. Yunan şirketlerin yurtdışındaki kaynaklarını geri getirme politikası, EFG’ye Türkiye’deki iştiraki Eurobank Tekfen’deki çoğunluk hisselerini sattırıyor.

Yunanistan’ın ikinci büyük bankası Eurobank EFG, Türkiye’deki birimi Eurobank Tekfen’de sahip olduğu çoğunluk hisselerinin satışı için ön görüşmeler yaptığını açıkladı. Eurobank EFG ve Tekfen Holding ortaklığı Eurobank Tekfen’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erten, Yunanistan ekonomisinde kaynakların ülke içerisinde kullanılması baskısı ve Eurobank EFG’nin daha fazla fonlama sağlayamaması nedeniyle bankanın çoğunluk hisselerini satmak için ön görüşmelere başlama kararı aldığını söyledi. Erten, “Yunanistan ekonomisinin ve bankalarının içinde bulunduğu durum nedeniyle Türkiye gibi hızlı büyüyen bir ekonomiye de artık daha fazla yeterli fonlama desteği sağlamayı sürdürememelerinden dolayı böyle bir karar aldılar. Bugüne kadar bize yaklaşık 2 milyar Euro’luk bir fonlama sağladılar. Eurobank EFG, artık Tekfen’in önünü açmayı istiyor. Ayrıca Yunan ekonomisinde de kaynaklarınızı içeride kullanın baskısı var” dedi.

260 MİLYON DOLARA ALMIŞTI
Eurobank EFG, Tekfen Holding ile Mayıs 2006’da yaptığı anlaşma ile Tekfenbank ile Tekfen Finansal Kiralama’daki holding hisselerinin yüzde 70’ini satın almıştı. Tekfenbank hisse satışıyla bankanın değerinin 260 milyon dolara geldiğini açıklamıştı. Tekfen Holding’in ise bankadaki payı yüzde 29.24 düzeyinde bulunuyor. Satış kararıyla iş planlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını vurgulayan Erten, “Yeni oluşacak ortaklık yapısında yüzde 30 payımızı tutmayı düşünüyoruz” dedi.

AVRUPA VE KÖRFEZ İLE GÖRÜŞMELER OLABİLİR Eurobank EFG’nin olası hisse satışı için diğer Avrupa ve Körfez ülkelerinden yabancı bankalarla görüşüyor olabileceğini ifade eden Erten, Eurobank EFG’nin başka ülkelerdeki operasyonlarında satış planlanıp planlanmadığına yönelik ise, “Şu anda böyle bir şey yok, olduğu zaman açıklanır” dedi. Bankanın ölçeği itibarıyla Türkiye’de hızlı büyümek zorunda olduklarına dikkat çeken Erten, yeni sermaye artırımı yaptıklarını hatırlatırken, kredi paylarını artırmaları gerektiğinin de altını çizdi. Eurobank Tekfen’in 57 şubesi ve 919 personeli bulunurken, 2011’in ilk çeyreği sonunda, konsolide olmayan mali tablolarına göre, 4.14 milyar TL aktif büyüklüğü bulunuyor.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

0 yorum: