28 Temmuz 2011 Perşembe

Murdoch’In Telekulak Kraliçesi İstifa Etti!

Rupert Murdoch’ın sahibi olduğu “News International” şirketinin yöneticisi Rebekah Brooks, telekulak skandalı nedeniyle istifa etti. İngiltere’de yasadışı telefon dinlediği için geçen hafta kapatılan “News of theWorld” Gazetesi’nin 2000-2003 yılları arasında editörlüğünü yapan Brooks, yaptığı yazılı açıklamada, “Sorunların çözümü için sarf edilen çabalara yönelik dikkati dağıtmamak için istifa ediyorum” dedi.

GAZETENİN EDİTÖRÜYDÜ
Grubun bir diğer gazetesi olan “Sun”ın da 2003-2009 yılları arasında editörlüğünü yapan Brooks, 2009 yılından bu yana “News International”ın yöneticiliğini yürütüyordu. Brooks, 9 yıl önce kaçırılan ve öldürülen 13 yaşındaki Milly Dowler’ın telefonuna bırakılan sesli mesajları dinlediği iddia edilen “News of theWorld” Gazetesi’nin o dönemki editörüydü.

MURDOCH: YORULDUM
Bu arada uluslararası medya patronu Murdoch, gazetesinin karıştığı telekulak skandalından sonra ilk kez konuştu. Bazı ‘ufak’ hataların yapıldığını kabul eden Murdoch, eski Başbakan Gordon Brown’ın kendi telefonlarının da dinlendiği iddiasını yalanladı. Murdoch hakkındaki haberlerle ilgili olarak da “Sadece canım sıkılıyor. Bunu aşacağım. Yoruldum” dedi.

FBI SORUŞTURMA BAŞLATTI
Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Rupert Murdoch’ın sahip olduğu News Corporation’a yönelik suçlamalara ilişkin soruşturma başlattığını açıkladı. Şirket bünyesindeki News of theWorld Gazetesi’nin, 11 Eylül kurbanlarının telefonlarını dinlediği iddia ediliyor. Murdoch ABD’nin etkin TV kanalı Fox News ve Wall Street Journal Gazetesi’nin de sahibi.

THE GUARDIAN ÖZÜR DİLEDİ The Guardian Gazetesi, Murdoch’a ait The Sun Gazetesi’nden özür diledi. Gazete, The Sun’ı suçlayan telekulak haberinin hatalı olduğunu kabul etti.

SİZDE HABER VIDEO EKLEYEREK İNTERNETTEN PARA KAZANABİLİRSİNİZ. DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN


View the original article here

0 yorum: